Ускоро вакцинација кубанском вакцином

Директор Клиничко-болничког центра /КБЦ/ Бежанијска коса Марија Здравковић изјавила је да се до сада тој установи за лијечење кубанском вакцином пријавило 150 пацијената, а троје је испунило услове за лијечење.

Србија 22.11.2015 | 13:51
Ускоро вакцинација кубанском вакцином

Здравковићева очекује да вакцине за лијечење карцинома плућа у КБЦ Бежанијска коса стигну сљедеће недјеље и да ће за најдуже двије седмице пацијенти бити вакцинисани, преносе медији.

Од када је кубанска вакцина 30. октобра стигла у Србију, у три здравствене установе пријављују се пацијенти обољели од карцинома плућа који су заинтересовани за ту терапију.

Набављено је 1.680 вакцина, па љекари морају да одреде ко ће међу првима добити лијек.

Онколог Сања Николић рекла је да документација за пријаву за лијечење том вакцином не смије да буде старија од 30 дана.

У Министарству здравља кажу да један кубански љекар 29. новембра долази у Србију на мјесец дана и надгледаће почетак примјене терапије против рака плућа.

Лијек се прима у четири дозе, у оба рамена и оба кука. Исти поступак понавља се послије 14 дана, потом још три пута на 14 дана. Даља терапија је по договору с љекаром.

Вакцина ће бити давана у Институту за плућне болести Клиничког центра Србије, Институту за онкологију у Каменици и у КБЦ Бежанијска коса. 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Р.Ранковиц

22.11.2015 16:48

Радије би умро него да на мени врсе еxперименте као на куницима.Које је то смеце Бога ти драгог питај.Али јадан ко је болестан сто год да му предлозис пристаце мисли да це се излијецити.Они изгледа немају гдје продавати то смеце па нама уваљују.Ех,сиротињо и Богу си теска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

22.11.2015 16:57

Слушао сам много о кубанској вакцини како она наводно пуно помаже обољелима од рака плућа али нигдје нисам могао пронаћи у медицинским научним часописима потврде за такве тврдње. Зато би предложио опрез, да грађани СРБије не би постали бели кунићи у нечијој лабораторији и да не очекују немогућа чуда јер дављеник се и за сламку хвата!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јустице

22.11.2015 17:36

Па ста фали бити и покусни куниц у таквој ситуациј ионако им ниста друго не преостаје, засто не пробати вакцину, па макар за истразивање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАТА

22.11.2015 18:01

ЈУСТИЦЕ кћери моја, неиспитане вакцине могу умјесто живота да донесу особама које су вакцинисане парализу и друге болести а понекад и СМРТ ПРИЈЕ ВРЕМЕНА! ЗАТО БУДИТЕ ОПРЕЗНИ! ОПРЕЗНИСТ ЈЕ МАЈКА МУДРОСТИ!