Uskoro vakcinacija kubanskom vakcinom

Direktor Kliničko-bolničkog centra /KBC/ Bežanijska kosa Marija Zdravković izjavila je da se do sada toj ustanovi za liječenje kubanskom vakcinom prijavilo 150 pacijenata, a troje je ispunilo uslove za liječenje.

Srbija 22.11.2015 | 13:51
Uskoro vakcinacija kubanskom vakcinom

Zdravkovićeva očekuje da vakcine za liječenje karcinoma pluća u KBC Bežanijska kosa stignu sljedeće nedjelje i da će za najduže dvije sedmice pacijenti biti vakcinisani, prenose mediji.

Od kada je kubanska vakcina 30. oktobra stigla u Srbiju, u tri zdravstvene ustanove prijavljuju se pacijenti oboljeli od karcinoma pluća koji su zainteresovani za tu terapiju.

Nabavljeno je 1.680 vakcina, pa ljekari moraju da odrede ko će među prvima dobiti lijek.

Onkolog Sanja Nikolić rekla je da dokumentacija za prijavu za liječenje tom vakcinom ne smije da bude starija od 30 dana.

U Ministarstvu zdravlja kažu da jedan kubanski ljekar 29. novembra dolazi u Srbiju na mjesec dana i nadgledaće početak primjene terapije protiv raka pluća.

Lijek se prima u četiri doze, u oba ramena i oba kuka. Isti postupak ponavlja se poslije 14 dana, potom još tri puta na 14 dana. Dalja terapija je po dogovoru s ljekarom.

Vakcina će biti davana u Institutu za plućne bolesti Kliničkog centra Srbije, Institutu za onkologiju u Kamenici i u KBC Bežanijska kosa. 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

R.Rankovic

22.11.2015 16:48

Radije bi umro nego da na meni vrse experimente kаo na kunicima.Koje je to smece Boga ti dragog pitaj.Ali jadan ko je bolestan sto god da mu predlozis pristace misli da ce se izlijeciti.Oni izgleda nemaju gdje prodavati to smece pa nama uvaljuju.Eh,sirotinjo i Bogu si teska.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

22.11.2015 16:57

Слушао сам много о кубанској вакцини како она наводно пуно помаже обољелима од рака плућа али нигдје нисам могао пронаћи у медицинским научним часописима потврде за такве тврдње. Зато би предложио опрез, да грађани СРБије не би постали бели кунићи у нечијој лабораторији и да не очекују немогућа чуда јер дављеник се и за сламку хвата!

ODGOVORITE
Name

Justice

22.11.2015 17:36

Pa sta fali biti i pokusni kunic u takvoj situacij ionako im nista drugo ne preostaje, zasto ne probati vakcinu, pa makar za istrazivanje!

ODGOVORITE
Name

ТАТА

22.11.2015 18:01

ЈУСТИЦЕ кћери моја, неиспитане вакцине могу умјесто живота да донесу особама које су вакцинисане парализу и друге болести а понекад и СМРТ ПРИЈЕ ВРЕМЕНА! ЗАТО БУДИТЕ ОПРЕЗНИ! ОПРЕЗНИСТ ЈЕ МАЈКА МУДРОСТИ!