Марина: Ово је била историјска утакмица!

Селектор женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић утакмицу против Немачке у пуној хали Пионир назвала је историјском.

Кошарка 22.11.2015 | 09:00
Марина: Ово је била историјска утакмица!

"Како да се гледа статистика са ове утакмице, како да се било које нормално биће посвети сегментима игре, а да се прво не помене овај историјски догађај. Не знам колико је људи било... Кладила сам се са кошаркашицама, оне нису смеле ни да помисле да ће играти пред пуним Пиониром. Пала је опклада и била сам у праву", рекла је Маљковићева.

Кошаркашице Србије савладале су Немачку са 100:57 у на почетку квалификација за ЕВропско првенство.

"Видели сте како је ишла утакмица, понело је девојке за 7:0, играле су као у трансу. Ово је историјски тренутак за женску кошарку, то је најважнији печат овог дана", казала је Марина Маљковић.

"Мислим да је, пре свега, главна ставка то што смо заиста били у трансу. Треба похвалити шут за три поена, велики број асистенција, имали смо 23 освојене лопте што ме радује, јер то значи да је одбрана била бобра. Оно што ме не радује је скок. Немамо право да изгубимо као првакиње Европе борбу у скоку", додала је она.

Капитен репрезентације Милица Дабовић рекла је да јој је срце пуно.

"Трибине су биле пуне, пуно ми је срце. Победа је за Дајану Бутулију која није могла да буде са нама. Добро је хвала Богу, биће с нама за Олимпијске игре", рекла је Милица Дабовић.

Како је навела, она и њене саиграчице дале су све од себе да оправдају освојену титулу шампиона Европе.

"Марина нас је спремала да уђемо концентрисано и дамо све од себе. Наставиле смо низ победа, дали смо све од себе. Јако сам срећна и поносна као капитен", навела је она.

Милица Дабовић је наступила са поломљеним малим прстом на левој руци. Одиграла је неколико минута на почетку, као и последња три.

"Кад уђем у игру не размишљам о поломљеном прсту. Морала сам да играм, уз договор са Марином и докторком. Нисам ни знала да је последњи шут био за стоти поен. Три минута пре краја када нас је увела, рекла је: 'Ајмо на стотоку'", казала је Милица Дабовић.

На ту реченицу Милице Дабовић надовезала се и Марина Маљковић: "Нисам рекла ајмо на стотку, него сам рекла - мора бити 100".

"Увек је како Марина каже", завршила је Милица Дабовић уз осмех након чега се вратила у халу да подели још који аутограм.

Српске кошаркашице ће у наредном колу квалификационе Групе Д гостовати Луксембургу, који је у првој утакмици са 90:38 изгубио од Украјине.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Пишите ћирилицом

22.11.2015 08:13

Свака част дјевојке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

22.11.2015 10:13

Браво најбоље И најљепсе косаркасице свијета!Срамота да није било преноса на ртсу,преносе трулу фудбалску репрезентацију!?

ОДГОВОРИТЕ