Лондон: Федерер – Ђоковић за крај сезоне!

Роџер Федерер победио је Стана Вавринку са 7:5, 6:3 и пласирао се у финале завршног Мастерса у Лондону.

Тенис 21.11.2015 | 23:00
Лондон: Федерер – Ђоковић за крај сезоне!

Федерер је у швајарцском дербију нападачком игром славио против Вавринке 18. пут у њиховом 21. међусобном окршају и у недељу од 19 часова играће против Новака Ђоковића за трофеј.

Овом победом Федерер је и обезбедио друго место на крају године испред Ендија Марија, а у недељу ће покушати да освоји шесту титулу на завршном турниру, прву од 2011. године.

Вавринка је боље почео репризу прошлогодишњег финала када је био на корак од победе и када је своје прсте у меч умешала и Федерерова супруга Мирка.

Млађи Швајцарац направио је брејк у петом гему, али га није дуго задржао. Федерер се три гема касније вратио, а онда је у 12. гему новим брејком дошао и до сета.

Психолошку предност са краја првог Федерер је пренео на почетак другог сета. Играо је углавном на мрежу, читао је Вавринкине потезе и одмах је направио још један брејк.

До краја меча Вавринка је одиграо резигнирано, није показао превелику жељу да се врати у дуел, па је Федерер прилично лако привео меч крају у деветом гему, иако је пре топга пропустио четири меч лопте.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

22.11.2015 09:25

Сретно Новаце. Побиједи тог надменог "господина" и провокатора и нека иде куци на скијање.

ОДГОВОРИТЕ