London: Federer – Đoković za kraj sezone!

Rodžer Federer pobedio je Stana Vavrinku sa 7:5, 6:3 i plasirao se u finale završnog Mastersa u Londonu.

Tenis 21.11.2015 | 23:00
London: Federer – Đoković za kraj sezone!

Federer je u švajarcskom derbiju napadačkom igrom slavio protiv Vavrinke 18. put u njihovom 21. međusobnom okršaju i u nedelju od 19 časova igraće protiv Novaka Đokovića za trofej.

Ovom pobedom Federer je i obezbedio drugo mesto na kraju godine ispred Endija Marija, a u nedelju će pokušati da osvoji šestu titulu na završnom turniru, prvu od 2011. godine.

Vavrinka je bolje počeo reprizu prošlogodišnjeg finala kada je bio na korak od pobede i kada je svoje prste u meč umešala i Federerova supruga Mirka.

Mlađi Švajcarac napravio je brejk u petom gemu, ali ga nije dugo zadržao. Federer se tri gema kasnije vratio, a onda je u 12. gemu novim brejkom došao i do seta.

Psihološku prednost sa kraja prvog Federer je preneo na početak drugog seta. Igrao je uglavnom na mrežu, čitao je Vavrinkine poteze i odmah je napravio još jedan brejk.

Do kraja meča Vavrinka je odigrao rezignirano, nije pokazao preveliku želju da se vrati u duel, pa je Federer prilično lako priveo meč kraju u devetom gemu, iako je pre topga propustio četiri meč lopte.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

22.11.2015 09:25

Sretno Novace. Pobijedi tog nadmenog "gospodina" i provokatora i neka ide kuci na skijanje.

ODGOVORITE