Осумњичени за напад у Паризу контактирао преко скајпа?!

Најтраженији човек на свету Салах Абдеслам, ког полиција тражи због сумње да је учествовао у терористичком нападу у Паризу, крије се у Бриселу, јавља АБЦ њуз.

Свијет 21.11.2015 | 21:00
Осумњичени за напад у Паризу контактирао преко скајпа?!

Како наводи овај медиј, Салах је контактирао своје пријатеље путем "скајпа" на мобилном телефону и молио их да му помогну да се докопа Сирије.

Двојица Салахових пријатеља рекла су његовом брату Мухамеду да их је он контактирао.

"Мислим да није далеко", рекао је Мухамед Абдеслам на питање о телефонским разговорима свог брата.

Мухамед је раније затражио од свог брата да се преда властима.

Један од пријатеља бегунца рекао је да се Салах налази у очајној ситуацији јер му је полиција на трага, а на њега мотре и припадници Исламске државе који су незадовољни јер није активирао експлозив у Паризу.

Француске власти расписале су потерницу за Салехом Абдесламом, а премијер Мануел Валс рекао је у петак да Француска не зна да ли се он налази у тој земљи или Белгији.

Екстремиста Салах Абдеслам, вратио се кући у Брисел из Париза где се његов старији брат Брахим разнео експлозивом у једном кафићу, јаили су раније медији.

Брисел је у центру истраге о нападима у Паризу због веза које терористи имају са тим градом. Француске власти су саопштиле да је нападе планирао Абделхамид Абауд из Белгије који се борио за Исламску државу у Сирји и који је ове недеје убијен у опсади једног стана у париском предграђу Сен Дени.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

перо

22.11.2015 09:08

Овај личи на Несица

ОДГОВОРИТЕ