Osumnjičeni za napad u Parizu kontaktirao preko skajpa?!

Najtraženiji čovek na svetu Salah Abdeslam, kog policija traži zbog sumnje da je učestvovao u terorističkom napadu u Parizu, krije se u Briselu, javlja ABC njuz.

Svijet 21.11.2015 | 21:00
Osumnjičeni za napad u Parizu kontaktirao preko skajpa?!

Kako navodi ovaj medij, Salah je kontaktirao svoje prijatelje putem "skajpa" na mobilnom telefonu i molio ih da mu pomognu da se dokopa Sirije.

Dvojica Salahovih prijatelja rekla su njegovom bratu Muhamedu da ih je on kontaktirao.

"Mislim da nije daleko", rekao je Muhamed Abdeslam na pitanje o telefonskim razgovorima svog brata.

Muhamed je ranije zatražio od svog brata da se preda vlastima.

Jedan od prijatelja begunca rekao je da se Salah nalazi u očajnoj situaciji jer mu je policija na traga, a na njega motre i pripadnici Islamske države koji su nezadovoljni jer nije aktivirao eksploziv u Parizu.

Francuske vlasti raspisale su poternicu za Salehom Abdeslamom, a premijer Manuel Vals rekao je u petak da Francuska ne zna da li se on nalazi u toj zemlji ili Belgiji.

Ekstremista Salah Abdeslam, vratio se kući u Brisel iz Pariza gde se njegov stariji brat Brahim razneo eksplozivom u jednom kafiću, jaili su ranije mediji.

Brisel je u centru istrage o napadima u Parizu zbog veza koje teroristi imaju sa tim gradom. Francuske vlasti su saopštile da je napade planirao Abdelhamid Abaud iz Belgije koji se borio za Islamsku državu u Sirji i koji je ove nedeje ubijen u opsadi jednog stana u pariskom predgrađu Sen Deni.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

pero

22.11.2015 09:08

Ovaj liči na Nesica

ODGOVORITE