ПЛ: Ливерпул разбио Сити на Етихаду!

Фудбалери Ливерпула савладали су на Етихаду Манчестер Сити са 4:1 (3:1) у дербију 13. кола Премијер лиге.

Фудбал 21.11.2015 | 21:00
ПЛ: Ливерпул разбио Сити на Етихаду!

Победу екипи Јиргена Клопа донели су аутоголом Мангала у седмом минуту, у 23. у стрелце се уписао Кутињо, а девет минута касније и Фирмињо.

Агуеро је у 44. минуту смањио резултат на асистенцијуу српског репрезентативца Александра Коларова, а тачку на сусрет ставио је Шкртел десетак минута пре краја.

Грађани су пропустили прилику да се издвоје на челу табеле шампоната Енглеске, па су остали на 26 бодова, два мање од водећег Лестера. Ливерпул се попео на девето место и сада има 20 бодова.

Мангала је на трагичан начин довео противника у вођство у седмом минуту. Кутињо је додао лопту Фимрињу по левој страни, а он из мртвог угла убацио лопту у петерац, тамо је био Мангала који лопту спроводи у своју мрежу.

Бразилски тандем и у наставку одлично је функционисао, овога пута Фирмињо је Кутињу са десне стране додао лопту, а он је из сумњиве позиције затресао мрежу.

Већ после пола сата игре домаћи су били дотучени. И за трећи гол Ливерпула заслужни су исти фудбалери. Прво је петом Џан додао Фимрињу, а он затим Кутињу, који лопту убацује у празну мрежу, јер је Харт претходно покушао Фирмињу да одузме лопту.

Погодак за Сити стигао је у финишу првог полувремена, када је после додавања Коларова, Агуеро затресао мрежу са око 20 метара.

Тачку на меч ставио је Шкртел сјајним волејом из окрета. Ливерпул је до краја имао још неколико прилика за убедљивију победу, али је тоталну катастрофу спречио голман Харт.

Коментари / 0

Оставите коментар