PL: Liverpul razbio Siti na Etihadu!

Fudbaleri Liverpula savladali su na Etihadu Mančester Siti sa 4:1 (3:1) u derbiju 13. kola Premijer lige.

Fudbal 21.11.2015 | 21:00
PL: Liverpul razbio Siti na Etihadu!

Pobedu ekipi Jirgena Klopa doneli su autogolom Mangala u sedmom minutu, u 23. u strelce se upisao Kutinjo, a devet minuta kasnije i Firminjo.

Aguero je u 44. minutu smanjio rezultat na asistencijuu srpskog reprezentativca Aleksandra Kolarova, a tačku na susret stavio je Škrtel desetak minuta pre kraja.

Građani su propustili priliku da se izdvoje na čelu tabele šamponata Engleske, pa su ostali na 26 bodova, dva manje od vodećeg Lestera. Liverpul se popeo na deveto mesto i sada ima 20 bodova.

Mangala je na tragičan način doveo protivnika u vođstvo u sedmom minutu. Kutinjo je dodao loptu Fimrinju po levoj strani, a on iz mrtvog ugla ubacio loptu u peterac, tamo je bio Mangala koji loptu sprovodi u svoju mrežu.

Brazilski tandem i u nastavku odlično je funkcionisao, ovoga puta Firminjo je Kutinju sa desne strane dodao loptu, a on je iz sumnjive pozicije zatresao mrežu.

Već posle pola sata igre domaći su bili dotučeni. I za treći gol Liverpula zaslužni su isti fudbaleri. Prvo je petom Džan dodao Fimrinju, a on zatim Kutinju, koji loptu ubacuje u praznu mrežu, jer je Hart prethodno pokušao Firminju da oduzme loptu.

Pogodak za Siti stigao je u finišu prvog poluvremena, kada je posle dodavanja Kolarova, Aguero zatresao mrežu sa oko 20 metara.

Tačku na meč stavio je Škrtel sjajnim volejom iz okreta. Liverpul je do kraja imao još nekoliko prilika za ubedljiviju pobedu, ali je totalnu katastrofu sprečio golman Hart.

Komentari / 0

Ostavite komentar