ШПА: Барселона понизила Реал на Бернабеуу!

Фудбалери Барселоне су прваци Шпаније и Европе и управо тако су одиграли велики шпански дерби у Мадриду у 12. колу Примере.

Фудбал 21.11.2015 | 20:40
ШПА: Барселона понизила Реал на Бернабеуу!

Екипа Луиса Енрикеа декласирала је Реал Мадрид у гостима са 4:0 и сада на челу табеле има шест бодова више од највећег ривала.

Очекивала се велика борба у највећем светском дербију, како је овај дуел назван, а уместо тога смо добили сат и по бриљантног фудбала Каталонаца који су заслужено однели убедљиву победу.

Лионел Меси је меч почео на клупи, ушао је у наставку, а у његовом одсуству Луис Суарес и Нејмар наставили су да ’тероришу’ противничке добране.

Луис Енрике у потпуности је надиграо колегу Рафаела Бенитеса, па је Реал на терену деловао у појединим тренуцима као неки тим Суперлиге Србије. Први гол постигао је Суарес у 11. минуту, а на полувремену је било 2:0 после гола Нејмара у 39. минуту.

У наставку су мрежу Реала погађали Инијеста у 53. и поново Суарес у 74. минуту утакмице. Фрустрирани играчи Реала нису поднели ањбоље дебакл, па је Иско у финишу искључен због шутирања Нејмара. Реал је кренуо конкретније и офанзивније, али прву прилику имао је Нејмар у седмом минуту. Изборио се за ударац у одличној позицији са око 16 метара, али је лоше шутирао преко гола.

Роналдо је на почетку деловао веома добро правећи много проблема гостима. У деветом минуту Реал је после полуконтре имао добру прилику, али Роналдов центаршут са десне стране није пронашао циљ.

Барса је повела у 11. минуту. Каталонци су организовали сјајан напад, Серђи Роберто је повукео лопту и идеално проиграо Суареса који је мајсторски спољним делом копачке затресао мрежу.

Три минута после вођства Барса је имала још једну рпилику. Поново еј Роберто одрадио одличан посао, додао је до Ракитића који је ипак слабо шутирао преко гола. Каталонци су после вођства преузели контролу над утакмицом, иако је Рал наизглед имао теренску иницијативу.

Прва четвртина утакмице протекла је у одличном фудбалу, лопта је са једног на други крај терена ишла у само неколико секунди, али је последњих 15-ак минута првог дела донело и чарке на терену.

Барселона је контролисала посед, а после једног покушаја контре Реала у сукобу су се нашли Алвес и Роналдо. Бразилац је оборио Португалца који га је успут ударио лактом у главу, а све се завршило жутим картоном за играча Барселоне.

У 27. минуту велики пех задесио је госте, пошто Масћерано због повреде није могао да настави утакмицу, а уместо њега је ушао Матије.

У 39. минуту гости су, чини се заслужено, дуплирали предност. Инијеста је мајсторски проиграо Нејмара који је можда био у малом офсајду. Бразилац је изашао сам испред голмана Реала и уз доста среће га и савладао иако је имао самог Суареса у идеалној позицији.

У финишу првог полувремена Барселона је лако могла да постигне још неки гол. У последњим тренуцима првог дела Нејмар је фантастично прошао по левој страни, идеално је додао Суаресу чији ударац је на гол линији зауставио Пепе, а после одбитка Ракитић није погодио из такође сјајне позиције.

Играчи Реала добили су салве звиждука са трибина пред одлазак на велики одмор.

Друго полувреме почело је великом приликом Реала, већ у 47. минуту. Марсело је све сам урадио, сјајним дриблингом се изборио за одличну прилику, али је снажним ударцем погодио само спољни део мреже.

Два минута касније Клаудио Браво је спасао госте. Хамес Родригес је ухватио сјајан волеј са ивице казненог простора, а голман гостију је одбранио крајњим напором.

Није много пореметио добар старт Реала Барселону, па су гости већ у 54. минуту постигли и трећи гол. Инијеста и Нејмар одиграли су дупли пас, Бразилац је фантастично петом оставио лопту искусном Шпанцу који је натрчао и сјајно погодио рашље за 3:0.

Додатни проблем за Реал је био улазак Лионела Месија у 57. минуту на терен. Најбољи играч света вратио се после вишемесечне паузе због повреде колена заменивши Ракитића.

Месију је требало неколико минута да уђе у ритам, а у 65. је имао велику шансу. Нејмар му је петом сјајно оставио лопту, али је ударац Аргентинца ипак изблокиран. У 68. минуту велику прилику имао је Роналдо на другој страни. Сјајно га је проиграо Бејл, али је покушај Португалца голман Барселоне скинуо одличном интервенцијом.

У 75. минуту Барселона је постигла још један гол, а у том периоду је деловало да може да постигне гол када год хоће. Поново су муњевитим додаванњима Каталонци избацили одбрану Реала, сам испред голмана Реала изашао је Суарес и смирено га савладао за 4:0.

У самом финишу Барселона је могла да постигне још неки гол, и Реал је имао неколимо добрих шанси, али је ипак остало 4:0 за Каталонце.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Од срца

21.11.2015 20:03

Свако на своје мјесто, ал' Барца на прво!!!!

ОДГОВОРИТЕ