ŠPA: Barselona ponizila Real na Bernabeuu!

Fudbaleri Barselone su prvaci Španije i Evrope i upravo tako su odigrali veliki španski derbi u Madridu u 12. kolu Primere.

Fudbal 21.11.2015 | 20:40
ŠPA: Barselona ponizila Real na Bernabeuu!

Ekipa Luisa Enrikea deklasirala je Real Madrid u gostima sa 4:0 i sada na čelu tabele ima šest bodova više od najvećeg rivala.

Očekivala se velika borba u najvećem svetskom derbiju, kako je ovaj duel nazvan, a umesto toga smo dobili sat i po briljantnog fudbala Katalonaca koji su zasluženo odneli ubedljivu pobedu.

Lionel Mesi je meč počeo na klupi, ušao je u nastavku, a u njegovom odsustvu Luis Suares i Nejmar nastavili su da ’terorišu’ protivničke dobrane.

Luis Enrike u potpunosti je nadigrao kolegu Rafaela Benitesa, pa je Real na terenu delovao u pojedinim trenucima kao neki tim Superlige Srbije. Prvi gol postigao je Suares u 11. minutu, a na poluvremenu je bilo 2:0 posle gola Nejmara u 39. minutu.

U nastavku su mrežu Reala pogađali Inijesta u 53. i ponovo Suares u 74. minutu utakmice. Frustrirani igrači Reala nisu podneli anjbolje debakl, pa je Isko u finišu isključen zbog šutiranja Nejmara. Real je krenuo konkretnije i ofanzivnije, ali prvu priliku imao je Nejmar u sedmom minutu. Izborio se za udarac u odličnoj poziciji sa oko 16 metara, ali je loše šutirao preko gola.

Ronaldo je na početku delovao veoma dobro praveći mnogo problema gostima. U devetom minutu Real je posle polukontre imao dobru priliku, ali Ronaldov centaršut sa desne strane nije pronašao cilj.

Barsa je povela u 11. minutu. Katalonci su organizovali sjajan napad, Serđi Roberto je povukeo loptu i idealno proigrao Suaresa koji je majstorski spoljnim delom kopačke zatresao mrežu.

Tri minuta posle vođstva Barsa je imala još jednu rpiliku. Ponovo ej Roberto odradio odličan posao, dodao je do Rakitića koji je ipak slabo šutirao preko gola. Katalonci su posle vođstva preuzeli kontrolu nad utakmicom, iako je Ral naizgled imao terensku inicijativu.

Prva četvrtina utakmice protekla je u odličnom fudbalu, lopta je sa jednog na drugi kraj terena išla u samo nekoliko sekundi, ali je poslednjih 15-ak minuta prvog dela donelo i čarke na terenu.

Barselona je kontrolisala posed, a posle jednog pokušaja kontre Reala u sukobu su se našli Alves i Ronaldo. Brazilac je oborio Portugalca koji ga je usput udario laktom u glavu, a sve se završilo žutim kartonom za igrača Barselone.

U 27. minutu veliki peh zadesio je goste, pošto Masćerano zbog povrede nije mogao da nastavi utakmicu, a umesto njega je ušao Matije.

U 39. minutu gosti su, čini se zasluženo, duplirali prednost. Inijesta je majstorski proigrao Nejmara koji je možda bio u malom ofsajdu. Brazilac je izašao sam ispred golmana Reala i uz dosta sreće ga i savladao iako je imao samog Suaresa u idealnoj poziciji.

U finišu prvog poluvremena Barselona je lako mogla da postigne još neki gol. U poslednjim trenucima prvog dela Nejmar je fantastično prošao po levoj strani, idealno je dodao Suaresu čiji udarac je na gol liniji zaustavio Pepe, a posle odbitka Rakitić nije pogodio iz takođe sjajne pozicije.

Igrači Reala dobili su salve zvižduka sa tribina pred odlazak na veliki odmor.

Drugo poluvreme počelo je velikom prilikom Reala, već u 47. minutu. Marselo je sve sam uradio, sjajnim driblingom se izborio za odličnu priliku, ali je snažnim udarcem pogodio samo spoljni deo mreže.

Dva minuta kasnije Klaudio Bravo je spasao goste. Hames Rodriges je uhvatio sjajan volej sa ivice kaznenog prostora, a golman gostiju je odbranio krajnjim naporom.

Nije mnogo poremetio dobar start Reala Barselonu, pa su gosti već u 54. minutu postigli i treći gol. Inijesta i Nejmar odigrali su dupli pas, Brazilac je fantastično petom ostavio loptu iskusnom Špancu koji je natrčao i sjajno pogodio rašlje za 3:0.

Dodatni problem za Real je bio ulazak Lionela Mesija u 57. minutu na teren. Najbolji igrač sveta vratio se posle višemesečne pauze zbog povrede kolena zamenivši Rakitića.

Mesiju je trebalo nekoliko minuta da uđe u ritam, a u 65. je imao veliku šansu. Nejmar mu je petom sjajno ostavio loptu, ali je udarac Argentinca ipak izblokiran. U 68. minutu veliku priliku imao je Ronaldo na drugoj strani. Sjajno ga je proigrao Bejl, ali je pokušaj Portugalca golman Barselone skinuo odličnom intervencijom.

U 75. minutu Barselona je postigla još jedan gol, a u tom periodu je delovalo da može da postigne gol kada god hoće. Ponovo su munjevitim dodavannjima Katalonci izbacili odbranu Reala, sam ispred golmana Reala izašao je Suares i smireno ga savladao za 4:0.

U samom finišu Barselona je mogla da postigne još neki gol, i Real je imao nekolimo dobrih šansi, ali je ipak ostalo 4:0 za Katalonce.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Od srca

21.11.2015 20:03

Svako na svoje mjesto, al' Barca na prvo!!!!

ODGOVORITE