СЛС: И ово је вијест - Партизан побиједио...коначно!

Фудбалери Партизана окончали су низ од три меча без победе тријумфом над Новим Пазаром 3:0 (1:0), у 18. колу Суперлиге.

Фудбал 21.11.2015 | 19:20
СЛС: И ово је вијест - Партизан побиједио...коначно!

Црно-бели су славили погоцима Валерија Божинова у првом, те двоструког стрелца Николе Нинковића у другом полувремену, пред мање од 1.000 навијача у Хумској.

Шампион је контролисао меч, али ни овај пут није деловао потпуно убедљиво. Средином другог дела гости су имали две-три добре шансе, али су Кљајић и Субић спасли домаћина драматичне завршнице.

Меч је обележио и повратак Андрије Живковића на терен, после вишенедељног одсуства због повреде. Црно-беле у четвртак очекује вероватно меч сезоне, гостују АЗ Алкмару у петом колу Лиге Европе.

Партизан је од почетка кренуо офанзивно, али је тешко стизао до гола ривала због "бункера". Ветеран Саша Илић је покретао већину акција домаћина, те десетак минута пре краја полувремена створио и шансу за вођство.

Његов дубински пас ка Божинову главом одбија Тодоровић право испред петерца, Бугарин стиже до лопте пре Вуковића, те постиже девети гол у првенству.

Већ у петом минуту наставка Партизан је дуплирао вођство. Никола Нинковић је након соло-акције лажњаком избацио чувара, те сјајним ударцем са око 18 метара савладао Зечевића.

Тек после другог гола гости крећу отвореније, те одмах стварају неколико шанси. Вусљанин је био најконкретнији, а после његових удараца Кљајић и Субић спасавају црно-беле.

Најбољу шансу за Нови Пазар имао је резервиста Зилкић, чији је шут искоса са леве стране ногом скоро с гол линије избацио голман Партизана.

У самој завршници црно-бели користе отворену игру гостију те стварају неколико сјајних шанси, пропуштају их Живковић и Шапоњић, да би у 93. минуту коначно Нинковић успео да потврди тријумф, после нове асистенције Илића.

Коментари / 0

Оставите коментар