SLS: I ovo je vijest - Partizan pobijedio...konačno!

Fudbaleri Partizana okončali su niz od tri meča bez pobede trijumfom nad Novim Pazarom 3:0 (1:0), u 18. kolu Superlige.

Fudbal 21.11.2015 | 19:20
SLS: I ovo je vijest - Partizan pobijedio...konačno!

Crno-beli su slavili pogocima Valerija Božinova u prvom, te dvostrukog strelca Nikole Ninkovića u drugom poluvremenu, pred manje od 1.000 navijača u Humskoj.

Šampion je kontrolisao meč, ali ni ovaj put nije delovao potpuno ubedljivo. Sredinom drugog dela gosti su imali dve-tri dobre šanse, ali su Kljajić i Subić spasli domaćina dramatične završnice.

Meč je obeležio i povratak Andrije Živkovića na teren, posle višenedeljnog odsustva zbog povrede. Crno-bele u četvrtak očekuje verovatno meč sezone, gostuju AZ Alkmaru u petom kolu Lige Evrope.

Partizan je od početka krenuo ofanzivno, ali je teško stizao do gola rivala zbog "bunkera". Veteran Saša Ilić je pokretao većinu akcija domaćina, te desetak minuta pre kraja poluvremena stvorio i šansu za vođstvo.

Njegov dubinski pas ka Božinovu glavom odbija Todorović pravo ispred peterca, Bugarin stiže do lopte pre Vukovića, te postiže deveti gol u prvenstvu.

Već u petom minutu nastavka Partizan je duplirao vođstvo. Nikola Ninković je nakon solo-akcije lažnjakom izbacio čuvara, te sjajnim udarcem sa oko 18 metara savladao Zečevića.

Tek posle drugog gola gosti kreću otvorenije, te odmah stvaraju nekoliko šansi. Vusljanin je bio najkonkretniji, a posle njegovih udaraca Kljajić i Subić spasavaju crno-bele.

Najbolju šansu za Novi Pazar imao je rezervista Zilkić, čiji je šut iskosa sa leve strane nogom skoro s gol linije izbacio golman Partizana.

U samoj završnici crno-beli koriste otvorenu igru gostiju te stvaraju nekoliko sjajnih šansi, propuštaju ih Živković i Šaponjić, da bi u 93. minutu konačno Ninković uspeo da potvrdi trijumf, posle nove asistencije Ilića.

Komentari / 0

Ostavite komentar