Лондон: Новаков час тениса Надалу!

Новак Ђоковић савладао је Рафаела Надала са 6:3, 6:3 за сат и 19 минута игре у полуфиналу завршног Мастерса у Лондону.

Тенис 21.11.2015 | 19:00
Лондон: Новаков час тениса Надалу!

Ђоковић је изгубио 14 од првих 18 мечева са Надалом, али је из године у годину смањивао заостатак – сада је добио осам од последњих девет окршаја са Шпанцем и изједначио је на 23-23 у међусобном скору.

После сјајне игре Шпанца и не толико убедљиве Новакове у групној фази, многи су очекивали знатно узбудљивији меч. Међутим, Ђоковић је на терен изашао изузетно фокусиран, играо је нешто агресивније него уобичајено, али погађао је шта је хтео и Надал никада није знао на коју ће страну лопту.

То је за последицу имало савршен други гем првог сета, када је српски тенисер са четири винера направио брејк, а убрзо и повео са 3:0. До краја је темпо мало опао, а Ђоковић је рутински привео први сет крају.

У првом гему другог сета Новак је имао брејк шансу, али је Надал јаким сервисом изазвао један од ретких ритерна Ђоковића унутар сервис поља. Тада се Шпанац извукао, али у петом гему није – изванредна одбрана, а потом и ударац од 25 поена којим је Новак дошао до брејка.

Није се тиме задовољио, већ је у последњем гему направио нови брејк – два изврсна лоба, винери по паралели са обе стране и на крају бекхенд дијагонала за коначних 6:3, 6:3.

Ђоковић није дозволио ривалу ниједну брејк лопту, ниједном се није играло ни до ’дјуса’ на његов сервис. Меч је завршио са 24 винера и 20 грешака (Надалов однос 9-11).

Српски тенисер пласирао се у 15. узастопно финале ове године, а у недељу ће од 19 сати играти у финалу са бољим из меча Федерер – Вавринка (21.00). Новак ће у недељу играти за 11. трофеј ове сезоне, четврти узастопни на завршном Мастерсу (пети укупно), а 59. у каријери.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

НОЛЕ МАЈСТОРЕ

21.11.2015 20:11

То Србине. Србија и Српска су уз тебе.

ОДГОВОРИТЕ