London: Novakov čas tenisa Nadalu!

Novak Đoković savladao je Rafaela Nadala sa 6:3, 6:3 za sat i 19 minuta igre u polufinalu završnog Mastersa u Londonu.

Tenis 21.11.2015 | 19:00
London: Novakov čas tenisa Nadalu!

Đoković je izgubio 14 od prvih 18 mečeva sa Nadalom, ali je iz godine u godinu smanjivao zaostatak – sada je dobio osam od poslednjih devet okršaja sa Špancem i izjednačio je na 23-23 u međusobnom skoru.

Posle sjajne igre Španca i ne toliko ubedljive Novakove u grupnoj fazi, mnogi su očekivali znatno uzbudljiviji meč. Međutim, Đoković je na teren izašao izuzetno fokusiran, igrao je nešto agresivnije nego uobičajeno, ali pogađao je šta je hteo i Nadal nikada nije znao na koju će stranu loptu.

To je za posledicu imalo savršen drugi gem prvog seta, kada je srpski teniser sa četiri vinera napravio brejk, a ubrzo i poveo sa 3:0. Do kraja je tempo malo opao, a Đoković je rutinski priveo prvi set kraju.

U prvom gemu drugog seta Novak je imao brejk šansu, ali je Nadal jakim servisom izazvao jedan od retkih riterna Đokovića unutar servis polja. Tada se Španac izvukao, ali u petom gemu nije – izvanredna odbrana, a potom i udarac od 25 poena kojim je Novak došao do brejka.

Nije se time zadovoljio, već je u poslednjem gemu napravio novi brejk – dva izvrsna loba, vineri po paraleli sa obe strane i na kraju bekhend dijagonala za konačnih 6:3, 6:3.

Đoković nije dozvolio rivalu nijednu brejk loptu, nijednom se nije igralo ni do ’djusa’ na njegov servis. Meč je završio sa 24 vinera i 20 grešaka (Nadalov odnos 9-11).

Srpski teniser plasirao se u 15. uzastopno finale ove godine, a u nedelju će od 19 sati igrati u finalu sa boljim iz meča Federer – Vavrinka (21.00). Novak će u nedelju igrati za 11. trofej ove sezone, četvrti uzastopni na završnom Mastersu (peti ukupno), a 59. u karijeri.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

НОЛЕ МАЈСТОРЕ

21.11.2015 20:11

То Србине. Србија и Српска су уз тебе.

ODGOVORITE