Новак с Рафом за финале и историјско изједначење!

Новак Ђоковић од 15 часова игра са Рафаелом Надалом у полуфиналу завршног Мастерса у Лондону, а од 21 сат састају се Роџер Федерер и Стан Вавринка.

Тенис 21.11.2015 | 14:00
Новак с Рафом за финале и историјско изједначење!

Ђоковић је изгубио 14 од првих 18 мечева са Надалом, али је из године у годину смањивао заостатак – сада је добио седам од последњих осам окршаја са Шпанцем, укључујући и три ове године, тако да сада има прилику да изједначи међусобни скор (23-22 у мечевима, 61-60 у сетовима).

"Рафа игра све боље, подиже ниво игре од УС опена. Мислим да је већ у Кини играо финале у Пекингу, полуфинале у Шангају. Можете приметити колико се боље осећа на терену. Дуели са Вавринком и Маријем су то показали, има више самопоуздања, мање промашује ударце, сервира ефикасније, боље користи свој форхенд", анализирао је Ђоковић наредног ривала.

Баш као што је Новак констатовао, Надал игра све боље – рекао је да жели да направи подлогу за залет у следећој сезони и то и чини. Победио је у два сета Вавринку и Марија, а онда је поново показао спортски дух и играо два часа и 37 минута у трећем колу, када је већ обезбедио прво место, победивши Давида Ферера са 6:7, 6:3, 6:4.

Видећемо колико се Рафа истрошио, а он је свестан да ће морати да одигра фантастично уколико жели да савлада најбољег на свету.

“Против Новака знам шта треба да радим, али ће бити веома тешко то спровести у дели. Он је велики изазов, али нисам забринут. Срећан како се све одвија и сутра је нови корак. Мотивише ме што ћу играти у том мечу, али у исто време осећам да сам урадио све што је било потребно до данас. Играо сам добро и то је нешто што ћу моћи да понесем кући“, рекао је Надал.

Новак је до сада четири пута тријумфовао на завршном Мастерсу, три пута узастопно, док је то један од ретких трофеја који Шпанцу недостаје – два пута је играо у финалу, 2010. изгубио је од Федерера, а 2013. баш од Ђоковића.

У ривалству Ђоковића и Надал одиграно је највише мечева у историји, ово ће им бити 46. окршај, а на теренима са бетонском подлогом српски тенисер води 15-7.

Тони Надал, тренер и стриц Рафаела Надала, сматра да његов нећак има шансе за победу над Новаком Ђоковићем и пролаз у финале завршног Мастерса у Лондону.

“Ђоковић је фаворит, показао је да је најјачи на Туру током целе године. Ипак, и Рафа је сада у добром тренутку, поново проналази оне добре осећаје, тако да може свашта да се деси. Ако буде играо као против Марија и Вавринке, има шансу за победу. Реалност каже да је Ђоковић фаворит, али видећемо“, рекао је Тони Надал.

Рафин тренер такође је говорио и о узроцима његових слабијих резултата ове године.

“Никада нисам ни мислио да је Рафа ’ванземаљац’ јер то и није. Није ствар у томе да ли ћеш страховати или бити нервозан, већ како да се избориш са тиме на прави начин. Ове године Рафа је био мање миран, што је утицало на игру и самопоуздање. Сада му се игра побољшала и на добром је нивоу већ два месеца. Видећемо како ће завршити турнир“, додао је Тони.

У другом полуфиналу састају се Федерер и Вавринка – Роџер укупно води са 17-3 у међусобном скору, а ове године добио је два од три меча, у Риму (6:4, 6:2) и на УС опену (6:4, 6:3, 6:2), док је Стан славио на Ролан Гаросу (6:4, 6:3, 7:6).

И прошле године састали су се у полуфиналу завршног Мастерса, а Федерер је после спасене меч лопте славио са 4:6, 7:5, 7:6 (8-6).

На овом турниру Роџер игра бриљантно – добио је Бердиха и Ђоковића у два сета, потом и Нишикорија у три, док је Вавринка после лошег старта и убедљивог пораза од Надала везао тријумфе над Ферером и Маријем.

“Он игра заиста добро, поготово у дворани, увек је физички спреман. Прошле године сам имао шансу, али је нисам искористио. Сада се осећам уморно (после победе над Маријем), али покушаћу да се одморим и опоравим како бих био спреман за добар меч“, рекао је Вавринка.

Вавринки је ово треће узастопно полуфинале на Мастерсу, никада није дошао до финала, а Федерер је чак шест пута славио на последњем турниру у сезони – први пут 2003, а последњи 2011. године.

Коментари / 0

Оставите коментар