ЕЛ: ПАО пао код куће, Бросе разбио Уникаху...

Кошаркаши Локомотиве Кубањ победили су Панатинаикос са 77:71 у последњој утакмици шестог кола групе Ц Евролиге. Кошаркаши Бросе Баскетса декласирали су Уникаху са 73:53 и нанели тиму из Малаге први пораз од почетка сезоне у Евролиги.

Кошарка 21.11.2015 | 13:20
ЕЛ: ПАО пао код куће, Бросе разбио Уникаху...

Тим из Краснодара је одиграо веома добар меч, водио је током готово целог сусрета, а изабраници Александра Ђорђевића су само у појединим тренуцима успевали да припрете.

Гости су били фуриозни у првом периоду, који су добили са 21:10, а иако су се ‘Зелени’ пробудили, нису могли да избегну четврти пораз у елитном такмичењу.

С друге стране, Локомотива је уписала пети тријумф и наставила је да прати Барселону, која држи чело у групи.

Малколм Дилејни је био најбољу у победничком тиму са 23 поена и по пет скокова и асистенција, Рајан Брекхоф је имао 16 поена, а Виктор Клавер 13 поена и скокова.

У редовима Атињана, Џејмс Фелдејн је имао 14 поена, док су Мирослав Радуљица и Џејмс Гист додали по 11 поена. Српски центар је имао и пет скокова и две асистенције за 21 минут, док је Огњен Кузмић за три минута мање уписао седам поена, шест скокова и једну украдену лопту. Александар Павловић се такође нашао на терену и за 14 минута је имао пет поена, две асистенције и један скок.

Група Ц, шесто коло
Жалгирис – Зијелона Гора 67:56
Барселона – Пинар Каршијака 107:79
Панатинаикос – Локомотива Кубањ 71:77

Табела: Барселона 5/1, Локомотива 5/1, Жалгирис 3/3, Панатинаикос 2/4, Каршијака 2/4, Зијелона Гора 1/5.

Кошаркаши Бросе Баскетса декласирали су Уникаху са 73:53 и нанели тиму из Малаге први пораз од почетка сезоне у Евролиги.

После првог периода, у којем су гости били бољи, Бамберг је преузео контролу над утакмицом и практично је преломио крајем првог полувремена и почетком другог.

Тада је домаћи тим направио кључну предност коју Уникаха није успела да смањи, па је доживела убедљив пораз.

С друге стране, Бросе је стигао до четврте победе и направио озбиљан корак ка пласману у Топ16 фазу.

Бросе је до тријумфа предводио Јанис Стрелнијекс са 14 поена и шест асистенција, Бредли Вонамејкер је додоао поен мање, уз четири скока, а Даријус Милер 11 поена.

У редовима Уникахе, посебно Габријел Херман са девет поена, док српски кошаркаши Немања Недовић и Стефан Марковић нису успели да се упишу у стрелце. Недовић је на терену провео седам минута, имао је четири шута из игре, док је Марковић уписао две асистенције, уз три шута.

У последњој утакмици кола, Дарушафака је без проблема изашла на крај са Динамо Сасаријем на Сардинијом са 68:60. Тај дуел је практично решен у трећој четвртини, а домаћи тим је до краја само успео да смањи разлику.

Најбољи у победи Дарушафаке био је Лук Харангоди са 26 поена, 13 скокова и три асистенције. Емил Прелџић је додао 11 поена, осам скокова и седам асистенција, а Семих Ерден десет поена, уз осам скокова.

Код Сасарија, Џо Александер је имао 17 поена, Дејвид Логан је уписао 11 поена и седам асистенција, док је Маркес Хејнс додао десет поена.

Дарушафака је тако дошла до треће победе у елитном такмичењу, док је Динамо доживео и шести пораз.

У првој утакмици шестог кола у групи Д, ЦСКА је победио Макаби, док у овим тренуцима играју Динамо Сасари и Дарушафака.

Група Д, шесто коло
Макаби – ЦСКА 82:88
Бросе Баскетс – Уникаха 73:53
Динамо Сасари – Дарушафака 60:68

Табела: Уникаха 5/1, ЦСКА 5/1, Бросе 4/2, Дарушафака 3/3, Макаби 1/5, Динамо Сасари 0/6.

Коментари / 0

Оставите коментар