EL: PAO pao kod kuće, Brose razbio Unikahu...

Košarkaši Lokomotive Kubanj pobedili su Panatinaikos sa 77:71 u poslednjoj utakmici šestog kola grupe C Evrolige. Košarkaši Brose Basketsa deklasirali su Unikahu sa 73:53 i naneli timu iz Malage prvi poraz od početka sezone u Evroligi.

Košarka 21.11.2015 | 13:20
EL: PAO pao kod kuće, Brose razbio Unikahu...

Tim iz Krasnodara je odigrao veoma dobar meč, vodio je tokom gotovo celog susreta, a izabranici Aleksandra Đorđevića su samo u pojedinim trenucima uspevali da priprete.

Gosti su bili furiozni u prvom periodu, koji su dobili sa 21:10, a iako su se ‘Zeleni’ probudili, nisu mogli da izbegnu četvrti poraz u elitnom takmičenju.

S druge strane, Lokomotiva je upisala peti trijumf i nastavila je da prati Barselonu, koja drži čelo u grupi.

Malkolm Dilejni je bio najbolju u pobedničkom timu sa 23 poena i po pet skokova i asistencija, Rajan Brekhof je imao 16 poena, a Viktor Klaver 13 poena i skokova.

U redovima Atinjana, Džejms Feldejn je imao 14 poena, dok su Miroslav Raduljica i Džejms Gist dodali po 11 poena. Srpski centar je imao i pet skokova i dve asistencije za 21 minut, dok je Ognjen Kuzmić za tri minuta manje upisao sedam poena, šest skokova i jednu ukradenu loptu. Aleksandar Pavlović se takođe našao na terenu i za 14 minuta je imao pet poena, dve asistencije i jedan skok.

Grupa C, šesto kolo
Žalgiris – Zijelona Gora 67:56
Barselona – Pinar Karšijaka 107:79
Panatinaikos – Lokomotiva Kubanj 71:77

Tabela: Barselona 5/1, Lokomotiva 5/1, Žalgiris 3/3, Panatinaikos 2/4, Karšijaka 2/4, Zijelona Gora 1/5.

Košarkaši Brose Basketsa deklasirali su Unikahu sa 73:53 i naneli timu iz Malage prvi poraz od početka sezone u Evroligi.

Posle prvog perioda, u kojem su gosti bili bolji, Bamberg je preuzeo kontrolu nad utakmicom i praktično je prelomio krajem prvog poluvremena i početkom drugog.

Tada je domaći tim napravio ključnu prednost koju Unikaha nije uspela da smanji, pa je doživela ubedljiv poraz.

S druge strane, Brose je stigao do četvrte pobede i napravio ozbiljan korak ka plasmanu u Top16 fazu.

Brose je do trijumfa predvodio Janis Strelnijeks sa 14 poena i šest asistencija, Bredli Vonamejker je dodoao poen manje, uz četiri skoka, a Darijus Miler 11 poena.

U redovima Unikahe, posebno Gabrijel Herman sa devet poena, dok srpski košarkaši Nemanja Nedović i Stefan Marković nisu uspeli da se upišu u strelce. Nedović je na terenu proveo sedam minuta, imao je četiri šuta iz igre, dok je Marković upisao dve asistencije, uz tri šuta.

U poslednjoj utakmici kola, Darušafaka je bez problema izašla na kraj sa Dinamo Sasarijem na Sardinijom sa 68:60. Taj duel je praktično rešen u trećoj četvrtini, a domaći tim je do kraja samo uspeo da smanji razliku.

Najbolji u pobedi Darušafake bio je Luk Harangodi sa 26 poena, 13 skokova i tri asistencije. Emil Preldžić je dodao 11 poena, osam skokova i sedam asistencija, a Semih Erden deset poena, uz osam skokova.

Kod Sasarija, Džo Aleksander je imao 17 poena, Dejvid Logan je upisao 11 poena i sedam asistencija, dok je Markes Hejns dodao deset poena.

Darušafaka je tako došla do treće pobede u elitnom takmičenju, dok je Dinamo doživeo i šesti poraz.

U prvoj utakmici šestog kola u grupi D, CSKA je pobedio Makabi, dok u ovim trenucima igraju Dinamo Sasari i Darušafaka.

Grupa D, šesto kolo
Makabi – CSKA 82:88
Brose Baskets – Unikaha 73:53
Dinamo Sasari – Darušafaka 60:68

Tabela: Unikaha 5/1, CSKA 5/1, Brose 4/2, Darušafaka 3/3, Makabi 1/5, Dinamo Sasari 0/6.

Komentari / 0

Ostavite komentar