"Експлозија у тунелу није трористички напад"

У тунелу Салаковац код Мостара није изведен терористички напад на генерала Анту Јелеча, а у експлозији нису кориштени бомба ни динамит, рекла је дежурни тужилац Херцеговачко-неретванског кантона Маја Чишић.

Босна и Херцеговина 21.11.2015 | 21:53
"Експлозија у тунелу није трористички напад"

"Према чињеницама које имамо до сада, мислим да није био напад на генерала Анту Јелеча, али док се истрага не заврши не могу ништа тврдити са сигурношћу", рекла је Чишићева и додала да је још прерано доносити закључке.

Након што је синоћ у тунелу Салаковац код Мостара бачена експлозивна направа испред возила начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ Анте Јелеча полиција је привела три особе због сумње да су повезане с нападом, преноси Вечерњи лист.

Међутим, Хина је пренијела информацију да се особа која је бацила експлозивну направу синоћ сама предала.

Како је за Хину потврдио високи полицијски званичник, особа која је бацила направу се предала недуго након што се догодио инцидент.

И генерал Јелеч је у државном тужилаштву дао изјаву о експлозији у којој није било повријеђених нити је причињена штета на његовом возилу. По наводима медија у Мостару, Јелечево сужбено возило је у тунелу претекло друго возило из којега је бачена непозната направа која је експлодирала.

Јелеч је само пројурио кроз дим и инцидент пријавио полицији.

Пиротехничари из МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона су направили увиђај те на мјесту догађаја утврдили мања оштећења ивичњака као и папирнате трагове који упућују да се радило о експлозији снажнијег топовског удара или пак привредног експлозива.

У Мостару је примијетан повећан број полицијских патрола.