Захлађење с кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује нагло погоршање времена, уз јаку кишу, вјетар и захлађење.

Република Српска 21.11.2015 | 09:55
Захлађење с кишом

Највиша дневна температура износиће од 14 до 20 степени Целзијусових, у вишим предјелима на западу мало испод нуле.

Јутро је облачно уз слабу кишу на југу и западу, а у осталим предјелима је суво. Током пријеподнева киша ће јачати и на сјеверозападу и сјеверу биће обилних падавина, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана киша ће јачати и ширити се од сјеверозапада ка југу и југоистоку гдје ће бити обилних падавина. Најмање кише биће у Семберији.

Очекује се да ће пасти од 25 до 50 литара кише по метру квадратном, а у Херцеговини и западним подручјима БиХ између 40 и 80 литара кише по метру квадратном, локално и до 100 литара, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ће до вечери постепено опасти у свим крајевима. Уз захлађење поподне у вишим предјелима на сјеверозападу почеће да пада снијег, а у ноћи сусњежица и влажан снијег су могући понегдје у и нижим крајевима на сјеверозападу.

Биће вјетровито, уз јак јужни и југозападни вјетар, поготово у Крајини и Херцеговини гдје ће бити олујних удара.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница два, Чемерно шест, Купрес осам, Иван-седло и Гацко девет, Соколац 10, Бијељина, Невесиње и Ливно 11, Бугојно и Мркоњић Град 12, Јајце и Сарајево 13, Билећа и Вишеград 14, Требиње и Зеница 15, Бихаћ, Добој, Мостар и Сребреница 16, Бањалука, Приједор, Градачац и Тузла 17, Зворник 18 и Неум 19 степени Целзијусових.

Коментари / 0

Оставите коментар