Zahlađenje s kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje naglo pogoršanje vremena, uz jaku kišu, vjetar i zahlađenje.

Republika Srpska 21.11.2015 | 09:55
Zahlađenje s kišom

Najviša dnevna temperatura iznosiće od 14 do 20 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima na zapadu malo ispod nule.

Jutro je oblačno uz slabu kišu na jugu i zapadu, a u ostalim predjelima je suvo. Tokom prijepodneva kiša će jačati i na sjeverozapadu i sjeveru biće obilnih padavina, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana kiša će jačati i širiti se od sjeverozapada ka jugu i jugoistoku gdje će biti obilnih padavina. Najmanje kiše biće u Semberiji.

Očekuje se da će pasti od 25 do 50 litara kiše po metru kvadratnom, a u Hercegovini i zapadnim područjima BiH između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno i do 100 litara, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura će do večeri postepeno opasti u svim krajevima. Uz zahlađenje popodne u višim predjelima na sjeverozapadu počeće da pada snijeg, a u noći susnježica i vlažan snijeg su mogući ponegdje u i nižim krajevima na sjeverozapadu.

Biće vjetrovito, uz jak južni i jugozapadni vjetar, pogotovo u Krajini i Hercegovini gdje će biti olujnih udara.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica dva, Čemerno šest, Kupres osam, Ivan-sedlo i Gacko devet, Sokolac 10, Bijeljina, Nevesinje i Livno 11, Bugojno i Mrkonjić Grad 12, Jajce i Sarajevo 13, Bileća i Višegrad 14, Trebinje i Zenica 15, Bihać, Doboj, Mostar i Srebrenica 16, Banjaluka, Prijedor, Gradačac i Tuzla 17, Zvornik 18 i Neum 19 stepeni Celzijusovih.

Komentari / 0

Ostavite komentar