Клизаво у Мркоњић Граду, магла у Фочи

Услови за вожњу јутрос су повољни на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ, осим на подручју Мркоњић Града, гдје су коловози мокри и клизави, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Република Српска 21.11.2015 | 08:28
Клизаво у Мркоњић Граду, магла у Фочи

Магла смањује видљивост и успорава вожњу на подручју Фоче.

На магистралном путу Кула - Крупац због радова је измијењен режим саобраћаја. Радови се изводе сваки дан, осим недјеље.

Због минерских радова на локалитету Хидроелектране "Бочац два" на магистралном путу Карановац - Црна Ријека на снази су привремене обуставе саобраћаја од 11.00 до 11.30 и од 13.30 до 14.00 часова.

На овој дионици пута због изградње обилазнице саобраћај се одвија наизмјенично, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На истом магистралном путу, на дионици Црна Ријека - Угар, у току је санација коловоза због чега су могуће повремене обуставе саобраћаја.

Због реконструкције и санације водоводне и канализационе мреже на подручју општине Котор Варош саобраћај се на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош од 7.00 до 18.00 часова одвија једном коловозном траком. Предвиђено је да радови трају до 31. децембра.

У току је прва фаза градње саобраћајнице и моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, због чега је у овом мјесту, на регионалном путу Прњавор - Добој преко Станара, измијењен режим саобраћаја.

Саобраћај ће се одвијати несметано уз повремене потпуне обуставе за сва возила у трајању од највише 45 минута.

Повремене потпуне обуставе проводиће се у периодима смањеног интензитета саобраћаја, уз постављену саобраћајну сигнализацију. Предвиђено је да радови трају до 31. децембра.

Преко моста у Драгаловцима забрањен је саобраћај за теретна возила чија маса прелази пет тона, а висина три и по метра.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Поље, према граници са Црном Гором, на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

Због изградње ауто-пута Бањалука - Добој измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор, те на дионицама магистралног пута Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка.

Због деминирања терена у насељу Лијешће, на локалитету Шикаре, на дионици магистралног пута Бродско Поље - Брусница /на граници Републике Српске и ФБиХ/ у насељу Лијешће, долазиће до повремених получасовних обустава саобраћаја у периоду од 8.00 до 16.00 часова.

Повремене обуставе саобраћаја биће на снази и на регионалном путу Сребреница један - Братунац један, на локалитету Поточари гдје се врши деминирање. Обуставе ће бити на снази од 8.00 до 16.00 часова.

На подручју Добоја због деминирања на локалном путу у Макљеновцу, на локалитету Разбјењак - Путниково Брдо, долазиће до повремених получасових обустава од 8.00 до 16.00 часова. Радови ће трајати до 30. новембра.

На регионалном путу Горња Вијака један - Горња Вијака два привремено ће бити преусмјерен саобраћај на новоизграђену саобраћајницу, због радова на изградњи вијадукта на дионици ауто-пута Прњавор - Добој.

На регионалном путу Котор Варош - Митровићи због реконструкције и санације градске водоводне мреже и проширења канализационе мреже саобраћај се одвија наизмјенично једном саобраћајном траком, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Једном траком возила саобраћају и у Вијачанима, на регионалном путу Укрина- Вијака гдје је у току санација коловоза.

Због клизишта једном траком возила саобраћају на регионалном путном правцу Карановац - Митровићи.

На регионалном путу Братунац три - Дрињача забрањен је саобраћај за возила чија маса прелази три и по тоне и за аутобусе масе веће од пет тона. До забране је дошло јер су усљед прошлогодишњих поплава урушени десна банкина и дио саобраћајне траке до ријеке Дрине.

У Бањалуци је до 25. децембра на снази обустава саобраћаја у Улици Вељка Млађеновића, на дијелу од скретања код Градског олимпијског базена до моста преко ријеке Врбања за насеље Чесма.

У Федерацији БиХ због радова је обустављен саобраћај на петљи Блатуша у Зеници. Путничка возила и возила до седам и по тона користиће петљу Радаково, док ће теретна возила чија маса прелази седам и по тона, која долазе из правца Сарајева и Травника, користити петљу Лашва.

Актуелни су радови и на магистралним путевима Зеница - Жепче, Прозор - Јабланица, Олово - Кладањ - Живинице, Бихаћ - Цазин, Груде - Љубушки, као и на сјеверном и јужном улазу у Мостар.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих чекања.

Коментари / 0

Оставите коментар