Klizavo u Mrkonjić Gradu, magla u Foči

Uslovi za vožnju jutros su povoljni na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, osim na području Mrkonjić Grada, gdje su kolovozi mokri i klizavi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Republika Srpska 21.11.2015 | 08:28
Klizavo u Mrkonjić Gradu, magla u Foči

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju na području Foče.

Na magistralnom putu Kula - Krupac zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja. Radovi se izvode svaki dan, osim nedjelje.

Zbog minerskih radova na lokalitetu Hidroelektrane "Bočac dva" na magistralnom putu Karanovac - Crna Rijeka na snazi su privremene obustave saobraćaja od 11.00 do 11.30 i od 13.30 do 14.00 časova.

Na ovoj dionici puta zbog izgradnje obilaznice saobraćaj se odvija naizmjenično, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na istom magistralnom putu, na dionici Crna Rijeka - Ugar, u toku je sanacija kolovoza zbog čega su moguće povremene obustave saobraćaja.

Zbog rekonstrukcije i sanacije vodovodne i kanalizacione mreže na području opštine Kotor Varoš saobraćaj se na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš od 7.00 do 18.00 časova odvija jednom kolovoznom trakom. Predviđeno je da radovi traju do 31. decembra.

U toku je prva faza gradnje saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, zbog čega je u ovom mjestu, na regionalnom putu Prnjavor - Doboj preko Stanara, izmijenjen režim saobraćaja.

Saobraćaj će se odvijati nesmetano uz povremene potpune obustave za sva vozila u trajanju od najviše 45 minuta.

Povremene potpune obustave provodiće se u periodima smanjenog intenziteta saobraćaja, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Predviđeno je da radovi traju do 31. decembra.

Preko mosta u Dragalovcima zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom, na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka - Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Prnjavor, te na dionicama magistralnog puta Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka.

Zbog deminiranja terena u naselju Liješće, na lokalitetu Šikare, na dionici magistralnog puta Brodsko Polje - Brusnica /na granici Republike Srpske i FBiH/ u naselju Liješće, dolaziće do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja u periodu od 8.00 do 16.00 časova.

Povremene obustave saobraćaja biće na snazi i na regionalnom putu Srebrenica jedan - Bratunac jedan, na lokalitetu Potočari gdje se vrši deminiranje. Obustave će biti na snazi od 8.00 do 16.00 časova.

Na području Doboja zbog deminiranja na lokalnom putu u Makljenovcu, na lokalitetu Razbjenjak - Putnikovo Brdo, dolaziće do povremenih polučasovih obustava od 8.00 do 16.00 časova. Radovi će trajati do 30. novembra.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan - Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na dionici auto-puta Prnjavor - Doboj.

Na regionalnom putu Kotor Varoš - Mitrovići zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže saobraćaj se odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Jednom trakom vozila saobraćaju i u Vijačanima, na regionalnom putu Ukrina- Vijaka gdje je u toku sanacija kolovoza.

Zbog klizišta jednom trakom vozila saobraćaju na regionalnom putnom pravcu Karanovac - Mitrovići.

Na regionalnom putu Bratunac tri - Drinjača zabranjen je saobraćaj za vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse mase veće od pet tona. Do zabrane je došlo jer su usljed prošlogodišnjih poplava urušeni desna bankina i dio saobraćajne trake do rijeke Drine.

U Banjaluci je do 25. decembra na snazi obustava saobraćaja u Ulici Veljka Mlađenovića, na dijelu od skretanja kod Gradskog olimpijskog bazena do mosta preko rijeke Vrbanja za naselje Česma.

U Federaciji BiH zbog radova je obustavljen saobraćaj na petlji Blatuša u Zenici. Putnička vozila i vozila do sedam i po tona koristiće petlju Radakovo, dok će teretna vozila čija masa prelazi sedam i po tona, koja dolaze iz pravca Sarajeva i Travnika, koristiti petlju Lašva.

Aktuelni su radovi i na magistralnim putevima Zenica - Žepče, Prozor - Jablanica, Olovo - Kladanj - Živinice, Bihać - Cazin, Grude - LJubuški, kao i na sjevernom i južnom ulazu u Mostar.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih čekanja.

Komentari / 0

Ostavite komentar