Срби! Подржите шампионке: СВИ на Србија - Њемачка!

Шампионке Европе ослабљене у суботу започињу квалификације за првенство Старог континента. Бесплатан улаз на меч у дворани Пионир.

Кошарка 21.11.2015 | 14:20
Срби! Подржите шампионке: СВИ на Србија - Њемачка!

Женска кошаркашка репрезентација Србије дочекује у суботу од 19 часова Немачку у првом мечу квалификација за Еуробаскет 2017 у Чешкој.

Изабранице Марине Маљковић су се окупиле у истом саставу у којем су освојиле Европско првенство у Мађарској и Румунији ове године, али Србија неће моћи да рачуна на све играчице.

Дајана Бутулија сигурно неће наступити на мечу против Немачке, док је под знаком питања и наступ капитена Милице Дабовић.

"Дајана Бутулија је јутрос оперисала слепо црево, па неће бити у саставу за утакмицу против Немачке. Неизвестан је и наступ Милице Дабовић. Ја сам је пустила из Лиона седам дана раније како би се лечила са лекарима из репрезентације, и како би била спремна. Она ће на последњем тренингу пред утакмицу пробати да се потруди да се нађе у саставу, али реално, то ће бити тешко. Нећемо моћи да рачунамо на Милицу какву сви знамо", изјавила је селектор Марина Маљковић уочи првог дуела у новом циклусу квалификација.

Селектор Србије верује у свој тим, иако ће бити ослабљен.

"Репрезентација Србије свакако да није иста без своје две играчице из прве поставе, али исто тако сам сасвим сигурна да ће девојке које су радиле од понедељка, а ја сам позната по томе да не хвалим или да хвалим мало, успети да надокнаде изостанак две важне играчице против неугодне Немачке".

Маљковића је нагласила да њене пуленке чека веома захтеван меч против неугодног ривала.

"Очекује нас кошарка са америчких универзитета. Та репрезентација није толико појединачно јака, али по борбености и тимском духу, пре свега и игри у одбрани на којој инсистирају, могу да буду веома неугодан противник. Доста се уздају у Роми Бар као најбољу играчицу, коју сам тренирала и коју добро познајем. Упркос отежаној ситуацији у којој смо се нашли у последња 24 сата, сигурна сам да ако будемо одиграли онако како знамо и како смо тренирали, са додатном дозом зрелости у игри и понашању, можемона крају да се радујемо", нагласила је Маљковићева.

Јелена Миловановић је истакла да би подршка навијача у Пиониру била од великог значаја за српски тим.

"Прија нам подршка, поготово за ову утакмицу коју играмо пред домаћом публиком. Знамо карактеристике тима против ког играмо и спремне смо да покажемо како смо радиле од понедељка. И ја имам утисак да тим делује зрело и професионално од самог старта припрема. Желим да позовем што више људи да нас бодри у Пиониру, као што су то радили у Мађарској, и надам се да ће тако да буде и на овом мечу и да ће нам помоћи да се заједно радујемо", изјавила је Миловановићева.

Соња Петровић верује да Србија може да оствари добар резултат упркос проблемима који су је задесили. "Целе недеље се врти иста прича о карактеристикама и специфичности оваквог окупљања и желеле смо максимално да искористимо време које смо имале. Трудиле смо се и да останемо концентрисане и фокусиране, иако је било доста специфично то што играмо код куће, и што смо имали акције изван кошарке које смо покушали да испоштујемо. Знамо шта нас чека против Немица, знамо да смо се у последњем моменту суочиле са неким потешкоћама, али трудићемо се да игру коју смо приказали на Европском првенству, прикажемо опет, да играмо борбено као и увек и да самим тим резултат неће изостати", рекла је Соња Петровић.

Улаз на меч против Немачке је слободан, па је то најбољи позив свима да у суботу од 19 часова дођу у Пионир и поздраве и подрже шампионке Европе.

Коментари / 0

Оставите коментар