Srbi! Podržite šampionke: SVI na Srbija - Njemačka!

Šampionke Evrope oslabljene u subotu započinju kvalifikacije za prvenstvo Starog kontinenta. Besplatan ulaz na meč u dvorani Pionir.

Košarka 21.11.2015 | 14:20
Srbi! Podržite šampionke: SVI na Srbija - Njemačka!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije dočekuje u subotu od 19 časova Nemačku u prvom meču kvalifikacija za Eurobasket 2017 u Češkoj.

Izabranice Marine Maljković su se okupile u istom sastavu u kojem su osvojile Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji ove godine, ali Srbija neće moći da računa na sve igračice.

Dajana Butulija sigurno neće nastupiti na meču protiv Nemačke, dok je pod znakom pitanja i nastup kapitena Milice Dabović.

"Dajana Butulija je jutros operisala slepo crevo, pa neće biti u sastavu za utakmicu protiv Nemačke. Neizvestan je i nastup Milice Dabović. Ja sam je pustila iz Liona sedam dana ranije kako bi se lečila sa lekarima iz reprezentacije, i kako bi bila spremna. Ona će na poslednjem treningu pred utakmicu probati da se potrudi da se nađe u sastavu, ali realno, to će biti teško. Nećemo moći da računamo na Milicu kakvu svi znamo", izjavila je selektor Marina Maljković uoči prvog duela u novom ciklusu kvalifikacija.

Selektor Srbije veruje u svoj tim, iako će biti oslabljen.

"Reprezentacija Srbije svakako da nije ista bez svoje dve igračice iz prve postave, ali isto tako sam sasvim sigurna da će devojke koje su radile od ponedeljka, a ja sam poznata po tome da ne hvalim ili da hvalim malo, uspeti da nadoknade izostanak dve važne igračice protiv neugodne Nemačke".

Maljkovića je naglasila da njene pulenke čeka veoma zahtevan meč protiv neugodnog rivala.

"Očekuje nas košarka sa američkih univerziteta. Ta reprezentacija nije toliko pojedinačno jaka, ali po borbenosti i timskom duhu, pre svega i igri u odbrani na kojoj insistiraju, mogu da budu veoma neugodan protivnik. Dosta se uzdaju u Romi Bar kao najbolju igračicu, koju sam trenirala i koju dobro poznajem. Uprkos otežanoj situaciji u kojoj smo se našli u poslednja 24 sata, sigurna sam da ako budemo odigrali onako kako znamo i kako smo trenirali, sa dodatnom dozom zrelosti u igri i ponašanju, možemona kraju da se radujemo", naglasila je Maljkovićeva.

Jelena Milovanović je istakla da bi podrška navijača u Pioniru bila od velikog značaja za srpski tim.

"Prija nam podrška, pogotovo za ovu utakmicu koju igramo pred domaćom publikom. Znamo karakteristike tima protiv kog igramo i spremne smo da pokažemo kako smo radile od ponedeljka. I ja imam utisak da tim deluje zrelo i profesionalno od samog starta priprema. Želim da pozovem što više ljudi da nas bodri u Pioniru, kao što su to radili u Mađarskoj, i nadam se da će tako da bude i na ovom meču i da će nam pomoći da se zajedno radujemo", izjavila je Milovanovićeva.

Sonja Petrović veruje da Srbija može da ostvari dobar rezultat uprkos problemima koji su je zadesili. "Cele nedelje se vrti ista priča o karakteristikama i specifičnosti ovakvog okupljanja i želele smo maksimalno da iskoristimo vreme koje smo imale. Trudile smo se i da ostanemo koncentrisane i fokusirane, iako je bilo dosta specifično to što igramo kod kuće, i što smo imali akcije izvan košarke koje smo pokušali da ispoštujemo. Znamo šta nas čeka protiv Nemica, znamo da smo se u poslednjem momentu suočile sa nekim poteškoćama, ali trudićemo se da igru koju smo prikazali na Evropskom prvenstvu, prikažemo opet, da igramo borbeno kao i uvek i da samim tim rezultat neće izostati", rekla je Sonja Petrović.

Ulaz na meč protiv Nemačke je slobodan, pa je to najbolji poziv svima da u subotu od 19 časova dođu u Pionir i pozdrave i podrže šampionke Evrope.

Komentari / 0

Ostavite komentar