Лондон: Ферер измучио Надала пред меч са Новаком!

Шпански тенисер Рафаел Надал уписао је и трећу победу на Завршном Мастерсу у Лондону, овога пута над сународником Давидом Ферером.

Тенис 20.11.2015 | 20:20
Лондон: Ферер измучио Надала пред меч са Новаком!

Надал је против Ферера славио после преокрета и борбе која је трајала више од два и по сата, резултатом 6:7 (2-7), 6:3, 6:4.

Пети тенисер света се у полуфинале пласирао максималним учинком, где га чека најбољи играч планете Новак Ђоковић.

Тај меч на програму је у суботу од 15 часова, али ће Надал бити знатно уморнији од Ђоковића.

У првом сусрету трећег кола “Илие Настасе” групе виђен је можда и најквалитетнији меч досадашњег дела турнира. Давид Ферер још једном је показао зашто га многи љубитељи тениса обожавају, пруживши сјајан отпор у позним тениским годинама.

Шпански ‘питбул’ добио је први сет у тај брејку тако што је успео да стигне огромно вођство Рафе који је кренуо са два брејка. Успео је Давид то да стигне, а потом и још једном да одузме сервис ривалу када је сервирао за сет.

У тај брејку је доминирао добивши га са 7:2, али више није имао снаге за брејкове. Држао се у својим сервис гемовима све до 4:3, када је освојио само један поен, чиме је изгубио и сет.

Преживео је гем од 14 минута почетком одлучујућег сета, онда пропустио полушансу и 0:30 при резултату 4:4 и тада је меч одлучен. Надал је направио брејк и обезбедио нови меч са Србином.

То ће бити 46. дуел двојице великих ривала, а Ђоковић има прилику да изједначи на 23-23 у међусобном скору.

У другом полуфиналу играће Роџер Федерер, а противник ће му бити бољи из дуела Енди Мари – Стан Вавринка.

Коментари / 0

Оставите коментар