London: Ferer izmučio Nadala pred meč sa Novakom!

Španski teniser Rafael Nadal upisao je i treću pobedu na Završnom Mastersu u Londonu, ovoga puta nad sunarodnikom Davidom Fererom.

Tenis 20.11.2015 | 20:20
London: Ferer izmučio Nadala pred meč sa Novakom!

Nadal je protiv Ferera slavio posle preokreta i borbe koja je trajala više od dva i po sata, rezultatom 6:7 (2-7), 6:3, 6:4.

Peti teniser sveta se u polufinale plasirao maksimalnim učinkom, gde ga čeka najbolji igrač planete Novak Đoković.

Taj meč na programu je u subotu od 15 časova, ali će Nadal biti znatno umorniji od Đokovića.

U prvom susretu trećeg kola “Ilie Nastase” grupe viđen je možda i najkvalitetniji meč dosadašnjeg dela turnira. David Ferer još jednom je pokazao zašto ga mnogi ljubitelji tenisa obožavaju, pruživši sjajan otpor u poznim teniskim godinama.

Španski ‘pitbul’ dobio je prvi set u taj brejku tako što je uspeo da stigne ogromno vođstvo Rafe koji je krenuo sa dva brejka. Uspeo je David to da stigne, a potom i još jednom da oduzme servis rivalu kada je servirao za set.

U taj brejku je dominirao dobivši ga sa 7:2, ali više nije imao snage za brejkove. Držao se u svojim servis gemovima sve do 4:3, kada je osvojio samo jedan poen, čime je izgubio i set.

Preživeo je gem od 14 minuta početkom odlučujućeg seta, onda propustio polušansu i 0:30 pri rezultatu 4:4 i tada je meč odlučen. Nadal je napravio brejk i obezbedio novi meč sa Srbinom.

To će biti 46. duel dvojice velikih rivala, a Đoković ima priliku da izjednači na 23-23 u međusobnom skoru.

U drugom polufinalu igraće Rodžer Federer, a protivnik će mu biti bolji iz duela Endi Mari – Stan Vavrinka.

Komentari / 0

Ostavite komentar