Генерална проба вјежбе "Штит"

Генерална проба антитерористичке вежбе специјалних јединица Војске Србије и МУП-а "Штит" успешно је одржана на више локација у Београду.

Србија 20.11.2015 | 18:30
Генерална проба вјежбе "Штит"

Више стотина припадника Батаљона за противтерористичка дејства "Соколови", Батаљона војне полиције специјалне намене "Кобре", 204. ваздухопловне бригаде, Гарде, Речне флотиле, Жандармерије, Безбедносно-информативне агенције увежбали су акције ослобађања талаца и заштите важних личности.

Тим акцијама ће сутра, у 11 сати, приказати грађанима код Палате "Србија", на Железничкој станици Београд, аеродрому Батајница и обалама Дунава код Ушћа да је држава одлучна у борби против тероризма.

Рафал из пиштоља и аутоматских пушака, шкрипа аутомобилских гума и полицијских сирена чули су се са задње стране Палате "Србија" у сценарију напада терориста на заштићену особу.

После неуспешног напада, који су "Кобре" одбиле за мање од два минута, "терористи" су се, пратећи сценарио вежбе, повукли у Палату "Србија".

Ту су их опколили припадници Жандармерије, чекајући подршку из ваздуха – снајперисте, који су се на кров спустили хеликоптером "ми-8", у пратњи једне "газеле".

Упадом специјалних јединица полиције у зграду и неутралисањем "терориста" успешно је завршен и тај део сценарија, после чега је на ред дошла акција спасавања талаца са речног објекта и неутралисање групе терориста на броду.

Ватрену подршку пружила су и борбена возила Војске Србије "бов" и "лазар".

Иако је данашња генерална проба на тој локацији завршена, истовремено су се на Железничкој станици и аеродрому Батајница такође увежбавале акције спасавања талаца.

Циљ вежбе, како су истакли припадници полиције и Војске Србије, јесте приказивање заједничког деловања свих служби у евентуалном покушају угрожавања безбедности.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хахаха

20.11.2015 18:44

И ста да казе обицан цовјек,осим да се насмије.

ОДГОВОРИТЕ