Generalna proba vježbe "Štit"

Generalna proba antiterorističke vežbe specijalnih jedinica Vojske Srbije i MUP-a "Štit" uspešno je održana na više lokacija u Beogradu.

Srbija 20.11.2015 | 18:30
Generalna proba vježbe "Štit"

Više stotina pripadnika Bataljona za protivteroristička dejstva "Sokolovi", Bataljona vojne policije specijalne namene "Kobre", 204. vazduhoplovne brigade, Garde, Rečne flotile, Žandarmerije, Bezbednosno-informativne agencije uvežbali su akcije oslobađanja talaca i zaštite važnih ličnosti.

Tim akcijama će sutra, u 11 sati, prikazati građanima kod Palate "Srbija", na Železničkoj stanici Beograd, aerodromu Batajnica i obalama Dunava kod Ušća da je država odlučna u borbi protiv terorizma.

Rafal iz pištolja i automatskih pušaka, škripa automobilskih guma i policijskih sirena čuli su se sa zadnje strane Palate "Srbija" u scenariju napada terorista na zaštićenu osobu.

Posle neuspešnog napada, koji su "Kobre" odbile za manje od dva minuta, "teroristi" su se, prateći scenario vežbe, povukli u Palatu "Srbija".

Tu su ih opkolili pripadnici Žandarmerije, čekajući podršku iz vazduha – snajperiste, koji su se na krov spustili helikopterom "mi-8", u pratnji jedne "gazele".

Upadom specijalnih jedinica policije u zgradu i neutralisanjem "terorista" uspešno je završen i taj deo scenarija, posle čega je na red došla akcija spasavanja talaca sa rečnog objekta i neutralisanje grupe terorista na brodu.

Vatrenu podršku pružila su i borbena vozila Vojske Srbije "bov" i "lazar".

Iako je današnja generalna proba na toj lokaciji završena, istovremeno su se na Železničkoj stanici i aerodromu Batajnica takođe uvežbavale akcije spasavanja talaca.

Cilj vežbe, kako su istakli pripadnici policije i Vojske Srbije, jeste prikazivanje zajedničkog delovanja svih službi u eventualnom pokušaju ugrožavanja bezbednosti.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Hahaha

20.11.2015 17:44

I sta da kaze obican covjek,osim da se nasmije.

ODGOVORITE