Терзић: Међу најбољима смо на свијету!

Селектор одбојкашица Србије Зоран Терзић рекао је да његова екипа са освојене три медаље сигурно спада у ред најбољих на свету у овој години.

Остали спортови 22.11.2015 | 11:40
Терзић: Међу најбољима смо на свијету!

"Девојке заслужују велико признање за све што су пружиле током ове сезоне. Са освојене три медаље на три велика такмичења сигурно спадају у ред најбољих екипа на свету у овој години, без обзира о ком спорту се ради", рекао је Терзић за сајт Одбојкашког савеза Србије.

Терзић је навео да је иза женске репрезентације Србије вероватно најтежа и најзахтевнија сезона, а потом је и подсетио како је она изгледала.

"Без обзира што смо на прве Европске игре у Бакуу отишли у комбинованом саставу, без неколико искусних играчица, наша жеља је била да се вратимо са медаљом. Уз квалитетну и константну игру током целог турнира успели смо у томе – освојена је бронзана медаља", рекао је Терзић.

Он је казао да је национална селекција Светски Гран При одиграла без амбиција да се нађе на Финалном турниру, јер би у том случају имала врло мало времена да се припреми за најважније такмичење у сезони – Светски Куп у Јапану.

"Светски Куп је уједно био и први квалификациони турнир за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016. године. После стартног пораза од Кине, нанизали смо десет победа и завршили такмичење на другом месту. Србија је после победе над Аргентином у последњем колу постала прва репрезентација која је обезбедила пласман у Рио, уз Бразил као домаћина", рекао је Терзић.

Женска одбојкашка репрезентација Србије је сезону затворила Европским првенством у Холандији и Белгији, на којем је освојена још једна медаља.

"Приметан је био умор код девојака, тако да смо ЕП одиграли за нијансу слабије од Светског Купа. Но, и поред тога, освојена је бронзана медаља, уз пет победа и само један пораз од првака Европе, Русије", рекао је Терзић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

22.11.2015 10:45

Топ 5 у свијету!!!Све најбоље!

ОДГОВОРИТЕ