Црвено-бијели и даље држе све у својим рукама! Како Звезда може до Топ 16?

После пораза од Стразбура (78:75) у 6. колу Евролиге, кошаркашима Црвене звезде јесу нешто смањене шансе да се домогну друге фазе такмичења, али у Топ 16 и даље могу да прођу. Све држе у својим рукама иако су последњи на табели групе А, услед кош-разлике која је лошија од Реала и Бајерна који су такође остварили по скромне две победе.

Кошарка 22.11.2015 | 23:20
Црвено-бијели и даље држе све у својим рукама! Како Звезда може до Топ 16?

Звезда до краја овог дела Евролиге има утакмице са Реал Мадридом и Химкијем код куће, затим гостује Фенербахчеу, а након тога игра у Београду са Бајерном.

Да кренемо са калкулацијама, имајући у виду да уколико на крају 10. кола два тима имају исти број победа, онда одлучују међусобни дуели.

Прва варијанта: Звезда оствари три победе (или све четири)
Звезда са три победе сигурно пролази у Топ 16. Дакле, коначан учинак од 5-5 би био одличан за чету Дејана Радоњића.

Друга варијанта: Звезда оствари по две победе и пораза
Уколико до краја Звезда буде имала по два победе и пораза онда мора да се нада да су у питању тријумфи над Бајерном и Реалом, који би јој највише донели у овом сценарију. Постоји ту неколико додатних опција по којима би Звезда могла у наредну фазу, као што су порази Бајерна у свим наступима до краја и само једна победа Стразбура у четири наредна наступа.

Трећа варијанта: Само једна победа Звезде
У случају да Звезда има 1-3 до краја, постоји опција да се црвено-бели нађу у Топ 16, али те шансе су изузетно мале. Треба да се забележи победа против Реала са великом разликом, да Реал и Бајерн изгубе три од последње четири утакмице, као и да црвено-бели не изгубе од Бајерна разликом већим од оне победе у Минхену (79:90).

Једна од невероватнијих могућности за Звездину радост је да Стразбур изгуби све своје мечева до краја, да Бајерн победи само екипу Стразбура, услед чега би Црвена звезда победом против Бајерна отишла даље.

Преостали мечеви...

Ево и ко се са ким састаје до краја надметања у евролигашкој А групи:

7. коло
Химки - Бајерн
Фенербахче - Стразбур
Црвена звезда - Реал

8. коло
Реал - Фенербахче
Црвена звезда - Химки
Стразбур - Бајерн

9. коло
Бајерн - Реал
Стразбур - Химки
Фенербахче - Црвена звезда

10. коло
Химки - Фенербахче
Реал - Стразбур
Црвена звезда - Бајерн

Коментари / 0

Оставите коментар