Crveno-bijeli i dalje drže sve u svojim rukama! Kako Zvezda može do Top 16?

Posle poraza od Strazbura (78:75) u 6. kolu Evrolige, košarkašima Crvene zvezde jesu nešto smanjene šanse da se domognu druge faze takmičenja, ali u Top 16 i dalje mogu da prođu. Sve drže u svojim rukama iako su poslednji na tabeli grupe A, usled koš-razlike koja je lošija od Reala i Bajerna koji su takođe ostvarili po skromne dve pobede.

Košarka 22.11.2015 | 23:20
Crveno-bijeli i dalje drže sve u svojim rukama! Kako Zvezda može do Top 16?

Zvezda do kraja ovog dela Evrolige ima utakmice sa Real Madridom i Himkijem kod kuće, zatim gostuje Fenerbahčeu, a nakon toga igra u Beogradu sa Bajernom.

Da krenemo sa kalkulacijama, imajući u vidu da ukoliko na kraju 10. kola dva tima imaju isti broj pobeda, onda odlučuju međusobni dueli.

Prva varijanta: Zvezda ostvari tri pobede (ili sve četiri)
Zvezda sa tri pobede sigurno prolazi u Top 16. Dakle, konačan učinak od 5-5 bi bio odličan za četu Dejana Radonjića.

Druga varijanta: Zvezda ostvari po dve pobede i poraza
Ukoliko do kraja Zvezda bude imala po dva pobede i poraza onda mora da se nada da su u pitanju trijumfi nad Bajernom i Realom, koji bi joj najviše doneli u ovom scenariju. Postoji tu nekoliko dodatnih opcija po kojima bi Zvezda mogla u narednu fazu, kao što su porazi Bajerna u svim nastupima do kraja i samo jedna pobeda Strazbura u četiri naredna nastupa.

Treća varijanta: Samo jedna pobeda Zvezde
U slučaju da Zvezda ima 1-3 do kraja, postoji opcija da se crveno-beli nađu u Top 16, ali te šanse su izuzetno male. Treba da se zabeleži pobeda protiv Reala sa velikom razlikom, da Real i Bajern izgube tri od poslednje četiri utakmice, kao i da crveno-beli ne izgube od Bajerna razlikom većim od one pobede u Minhenu (79:90).

Jedna od neverovatnijih mogućnosti za Zvezdinu radost je da Strazbur izgubi sve svoje mečeva do kraja, da Bajern pobedi samo ekipu Strazbura, usled čega bi Crvena zvezda pobedom protiv Bajerna otišla dalje.

Preostali mečevi...

Evo i ko se sa kim sastaje do kraja nadmetanja u evroligaškoj A grupi:

7. kolo
Himki - Bajern
Fenerbahče - Strazbur
Crvena zvezda - Real

8. kolo
Real - Fenerbahče
Crvena zvezda - Himki
Strazbur - Bajern

9. kolo
Bajern - Real
Strazbur - Himki
Fenerbahče - Crvena zvezda

10. kolo
Himki - Fenerbahče
Real - Strazbur
Crvena zvezda - Bajern

Komentari / 0

Ostavite komentar