Федерер о ривалству са Новаком и Надалом...

Роџер Федерер рекао је да ужива у дуелима са Новаком Ђоковићем и Рафаелом Надалом, а малу предност дао је ривалству са Шпанцем.

Тенис 21.11.2015 | 15:00
Федерер о ривалству са Новаком и Надалом...

Швајцарски тенисер се до сада 34 пута састајао са Надалом и добио је само 11 мечева. Против Ђоковића има бољи скор јер води са 22-21 у победама.

„Сва ривалства су једниствена на много начина. Што више играм против Новака, што више он остварује, толико дуели против њега постају посебнији. То је природно јер је сваки меч све важнији. Што се Рафе тиче, против њега играм дуже. Ту су очигледно епска финала Вимблдона. ту су и сви они мечеви на Ролан Гаросу који су за мене били тешки, али су били веома важни за моју каријеру. Мислим да смо нас двојица били ново велико ривалство. Лепо је видети да су се Новак и Енди пробили. Енди је освојио слемове, као и Олимпијске игре. Исто тако и Новак. Било је тешко предвидети да ће имати овакву серију јер је дуго био заглављен на трећем и четвртом месту. За њега је још импресивније што је успео све да преокрене. То је такође разлог због чега је наше ривалство постало одлично.

Које је посебније? Тешко је предвидети. Можда за нијансу оно са Рафом само зато што је дошло пре Новака. Увек сам уживао у дуелима са Новаком. Мислим да су наши мечеви атлетски и кул, док са Рафом имам осећај као да у потпуности морам да променим своју игру да бих се такмичио са њим“, рекао је Федерер и додао да му је свеједно против кога ће играти у полуфиналу Мастерса у Лондону.

Његов ривал биће победник дуела између Стана Вавринке и Ендија Марија.

Новак Ђоковић дао је после меча са Бердихом своје виђење дуела против Федерера и Надала.

„Са обојицом имам различита и јединствена ривалства, тешко је поредити их. Што се тиче броја мечева, можда су неки дуели против Рафе били дугачки и епски. Против њега сам играо дуже мечеве, узбудљивије. Мислим да су финала Грен слемова са друге стране била узбудљивија против Роџера, посебно у протеклих неколико година. Не могу да издвојим једно. За мене су оба ривалства невероватна“, рекао је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар