Federer o rivalstvu sa Novakom i Nadalom...

Rodžer Federer rekao je da uživa u duelima sa Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom, a malu prednost dao je rivalstvu sa Špancem.

Tenis 21.11.2015 | 15:00
Federer o rivalstvu sa Novakom i Nadalom...

Švajcarski teniser se do sada 34 puta sastajao sa Nadalom i dobio je samo 11 mečeva. Protiv Đokovića ima bolji skor jer vodi sa 22-21 u pobedama.

„Sva rivalstva su jednistvena na mnogo načina. Što više igram protiv Novaka, što više on ostvaruje, toliko dueli protiv njega postaju posebniji. To je prirodno jer je svaki meč sve važniji. Što se Rafe tiče, protiv njega igram duže. Tu su očigledno epska finala Vimbldona. tu su i svi oni mečevi na Rolan Garosu koji su za mene bili teški, ali su bili veoma važni za moju karijeru. Mislim da smo nas dvojica bili novo veliko rivalstvo. Lepo je videti da su se Novak i Endi probili. Endi je osvojio slemove, kao i Olimpijske igre. Isto tako i Novak. Bilo je teško predvideti da će imati ovakvu seriju jer je dugo bio zaglavljen na trećem i četvrtom mestu. Za njega je još impresivnije što je uspeo sve da preokrene. To je takođe razlog zbog čega je naše rivalstvo postalo odlično.

Koje je posebnije? Teško je predvideti. Možda za nijansu ono sa Rafom samo zato što je došlo pre Novaka. Uvek sam uživao u duelima sa Novakom. Mislim da su naši mečevi atletski i kul, dok sa Rafom imam osećaj kao da u potpunosti moram da promenim svoju igru da bih se takmičio sa njim“, rekao je Federer i dodao da mu je svejedno protiv koga će igrati u polufinalu Mastersa u Londonu.

Njegov rival biće pobednik duela između Stana Vavrinke i Endija Marija.

Novak Đoković dao je posle meča sa Berdihom svoje viđenje duela protiv Federera i Nadala.

„Sa obojicom imam različita i jedinstvena rivalstva, teško je porediti ih. Što se tiče broja mečeva, možda su neki dueli protiv Rafe bili dugački i epski. Protiv njega sam igrao duže mečeve, uzbudljivije. Mislim da su finala Gren slemova sa druge strane bila uzbudljivija protiv Rodžera, posebno u proteklih nekoliko godina. Ne mogu da izdvojim jedno. Za mene su oba rivalstva neverovatna“, rekao je Đoković.

Komentari / 0

Ostavite komentar