Веља Стјепановић објаснио зашто је Новак најбољи на свијету

Српски пливач Велимир Стјепановић у центру је пажње уочи почетка новог викенда Светског купа који ће се наредног викенда одржати на пливалишту "Хамдан спорт комплекс" у Дубаију.

Тенис 21.11.2015 | 09:40
Веља Стјепановић објаснио зашто је Новак најбољи на свијету

Стјепановић, који је на протеклим викендима освојио неколико медаља, дао је интервју угледном листу "7 Даyс УАЕ" у којем је, између осталог, причао о феномену Новака Ђоковића.

"Српска тробојка доминира страном угледних новина у Дубаију! Јако леп призор! Мој интервју за "7 Даyс УАЕ" о Новаку Ђоковићу", поручио је Стјепановић преко Твитера.

Пливач који иначе и живи у Дубаију, покушао је да објасни читаоцима због чега је Ђоковић у овом тренутку тако доминантан.

"Није само то што је тренутно број један на свету, што је очигледно велика ствар. Мислим да је пре у питању његово понашање, навике које има, тип личности. Он је најнормалнији момак на свету, увек ће наћи који минут за разговор са вама, чак иако је он Новак Ђоковић. Има времена за све", каже наш пливач.

Стјепановић се присетио тренутака са Олимпијских игара у Лондону 2012.

"Сећам се Игара у Лондону, носио је заставу Србије и имали смо километар и по хода од олимпијског села до стадиона. Не шалим се, он је током целе дужине пута давао аутограме навијачима. Био је неуморан, ишао је и делио потписе, и чак би се враћао да их да онима које је случајно пропустио. То је нешто што је оставило посебан утисак на мене, управо то што је тип личности који жели да свакоме удовољи", додао је Стјепановић.

Он је открио и на који начин се он сам припрема уочи великих такмичења.

"Ако се припремам за такмичење, има дана када тренирам веома напорно. Обично 9 до 11 тренинга. Ако их је девет, интензивнији су, ако их је 11, онда их је мање али трају дуже. На две до три недеље пре такмичења, радим тренинге који дот+звољавају до шест километара пливања. Три недеље пре такмичења пливам шест километара, али у мањим деоницама, потом четири километра у другој недељи, и онда од два до три километра у последњој недељи", закључио је српски пливач.

Коментари / 0

Оставите коментар