Velja Stjepanović objasnio zašto je Novak najbolji na svijetu

Srpski plivač Velimir Stjepanović u centru je pažnje uoči početka novog vikenda Svetskog kupa koji će se narednog vikenda održati na plivalištu "Hamdan sport kompleks" u Dubaiju.

Tenis 21.11.2015 | 09:40
Velja Stjepanović objasnio zašto je Novak najbolji na svijetu

Stjepanović, koji je na proteklim vikendima osvojio nekoliko medalja, dao je intervju uglednom listu "7 Days UAE" u kojem je, između ostalog, pričao o fenomenu Novaka Đokovića.

"Srpska trobojka dominira stranom uglednih novina u Dubaiju! Jako lep prizor! Moj intervju za "7 Days UAE" o Novaku Đokoviću", poručio je Stjepanović preko Tvitera.

Plivač koji inače i živi u Dubaiju, pokušao je da objasni čitaocima zbog čega je Đoković u ovom trenutku tako dominantan.

"Nije samo to što je trenutno broj jedan na svetu, što je očigledno velika stvar. Mislim da je pre u pitanju njegovo ponašanje, navike koje ima, tip ličnosti. On je najnormalniji momak na svetu, uvek će naći koji minut za razgovor sa vama, čak iako je on Novak Đoković. Ima vremena za sve", kaže naš plivač.

Stjepanović se prisetio trenutaka sa Olimpijskih igara u Londonu 2012.

"Sećam se Igara u Londonu, nosio je zastavu Srbije i imali smo kilometar i po hoda od olimpijskog sela do stadiona. Ne šalim se, on je tokom cele dužine puta davao autograme navijačima. Bio je neumoran, išao je i delio potpise, i čak bi se vraćao da ih da onima koje je slučajno propustio. To je nešto što je ostavilo poseban utisak na mene, upravo to što je tip ličnosti koji želi da svakome udovolji", dodao je Stjepanović.

On je otkrio i na koji način se on sam priprema uoči velikih takmičenja.

"Ako se pripremam za takmičenje, ima dana kada treniram veoma naporno. Obično 9 do 11 treninga. Ako ih je devet, intenzivniji su, ako ih je 11, onda ih je manje ali traju duže. Na dve do tri nedelje pre takmičenja, radim treninge koji dot+zvoljavaju do šest kilometara plivanja. Tri nedelje pre takmičenja plivam šest kilometara, ali u manjim deonicama, potom četiri kilometra u drugoj nedelji, i onda od dva do tri kilometra u poslednjoj nedelji", zaključio je srpski plivač.

Komentari / 0

Ostavite komentar