Одрастао је у Београду и на ћевапима

Отац генералног секретара НАТО-а Торвалд Столтенберг, почетком октобра ове године постао је почасни грађанин Београда. Широј јавности је познат као мировни посредник УН за бившу Југославију.

Србија 19.11.2015 | 21:40
Одрастао је у Београду и на ћевапима

У Србију је стигао први човек НАТО-а Јенс Столтенберг у дводневну посету Србији, али мало ко зна да је генерални секретар АЛИЈАНСЕ одрастао у Београду и да су Срби много утицали на његов живот. Остаје да се види хоће ли он донети поруке које ће обрадовати Србе и бар мало их приволети овом војном савезу!

"Београд је град мог детињства", рекао је Столтенберг у једном од својих интервјуа. Наиме, први човек НАТО, одрастао је у Београду, а током живота од скоро двадесет година у српској престоници, рачуна о њему водила је Српкиња Смиља Кнежевић Катић.

Столтенберг се радо сећа периода проведеног у Београду.

"Никада нећу заборавити моју прву учитељицу, али ни Калемегдан. Пуњене паприке, ћевапе, пасуљ и песмицу ‘Ринге, ринге, раја’", рекао је током посете 2007. године, када се срео и са својом дадиљом.

Претходно је дадиља Катић 1992. године посетила Столтенберга у Ослу, а он је касније узвратио посету у њеној кући у Суботици 2000. године.

Јенсов отац Торвалд Столтенберг почетком октобра ове године постао је почасни грађанин Београда. Широј јавности је познат као мировни посредник УН за бившу Југославију. У периоду од 1961. до 1964. године био је први секретар норвешке амабасаде у Београду, а повеља почасног грађанина уручена му је на свечаности у Старом двору.

Столтенберг ће се током посете Србији састати са српским премијером Александром Вучићем и другим званичницима.

Извор: Телеграф

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

зитто

20.11.2015 12:39

Одлична вијест !...као Мадлен Олбрајт...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

20.11.2015 14:13

Отео си ми реченицу с тастатуре