Видео: Албанска битка на Балкану...!

Албанци на филмском платну забележили пут којим су стигли до пласмана на ЕУРО 2016, са акцентом на прекинути меч у Београду и победу над Србијом ван терена.

Фудбал 22.11.2015 | 21:20
Видео: Албанска битка на Балкану...!

Албанци су остварили историјски успех, пошто је фудбалска репрезентација први пут изборила пласман на Европско првенство у Француској следеће године.

Они су били заједно у групи И са селекцијама Србије, Португала, Данске и Јерменије и као другопласирани тим директно су остварили пласман на ЕУРО.

Данима су Албанци прослављали тај успех, играли су чак и пријатељски меч са Косовом, а онда су све забележили и на филмском платну.

Снимили су документарац под називом "Битка на Балкану" који показује тежак пут који су прешли до одласка у Француску.

Очекивано, а то ваљда показује и наслов филма, најважнија битка на том путу била је утакмица са Србијом, одиграна 14. октобра 2014. године у Београду.

Тај меч је због дрона који је долетео са заставом такозване велике Албаније, кошкања фудбалера и упада навијача на терен, прекинут, а касније за "зеленим столом" регистрован је у корист Албаније службеним резултатом 3:0.

Капитен репрезентације Албаније Лорик Цана причао је у филму о томе "да је историја увек била против његовог народа, али да су пласманом на ЕУРО 2016 испунили сан сваког Албанца".

Погледајте трејлер за документарац "Битка на Балкану".

Коментари / 0

Оставите коментар