Video: Albanska bitka na Balkanu...!

Albanci na filmskom platnu zabeležili put kojim su stigli do plasmana na EURO 2016, sa akcentom na prekinuti meč u Beogradu i pobedu nad Srbijom van terena.

Fudbal 22.11.2015 | 21:20
Video: Albanska bitka na Balkanu...!

Albanci su ostvarili istorijski uspeh, pošto je fudbalska reprezentacija prvi put izborila plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj sledeće godine.

Oni su bili zajedno u grupi I sa selekcijama Srbije, Portugala, Danske i Jermenije i kao drugoplasirani tim direktno su ostvarili plasman na EURO.

Danima su Albanci proslavljali taj uspeh, igrali su čak i prijateljski meč sa Kosovom, a onda su sve zabeležili i na filmskom platnu.

Snimili su dokumentarac pod nazivom "Bitka na Balkanu" koji pokazuje težak put koji su prešli do odlaska u Francusku.

Očekivano, a to valjda pokazuje i naslov filma, najvažnija bitka na tom putu bila je utakmica sa Srbijom, odigrana 14. oktobra 2014. godine u Beogradu.

Taj meč je zbog drona koji je doleteo sa zastavom takozvane velike Albanije, koškanja fudbalera i upada navijača na teren, prekinut, a kasnije za "zelenim stolom" registrovan je u korist Albanije službenim rezultatom 3:0.

Kapiten reprezentacije Albanije Lorik Cana pričao je u filmu o tome "da je istorija uvek bila protiv njegovog naroda, ali da su plasmanom na EURO 2016 ispunili san svakog Albanca".

Pogledajte trejler za dokumentarac "Bitka na Balkanu".

Komentari / 0

Ostavite komentar