Плаћају га 800.000 евра по утакмици?! Кога то?! Ево...

Веровали или не, али тако каже математика! Прочитајте о којем играчу и о којем клубу је реч.

Фудбал 21.11.2015 | 10:00
Плаћају га 800.000 евра по утакмици?! Кога то?! Ево...

Тијаго Алкантара је на лето 2013. године дошао у Бајерн. Овај суперталентовани шпански фудбалер са бразилским генима и изданак Барселонине школе, дошао је у редове немачког гиганта уз обострано велика очекивања, али...

Он је један у низу фудбалера који је подложан повредама и то прилично озбиљним и честим.

Алкантара (24) је крајем фебруару 2014. године задобио тешку повреду - повреду предњих укрштених лигамената. Опорављао се читаву годину и на терен се вратио у априлу 2015. године и одиграо је неколико утакмица у финишу сезоне.

А ових дана нови шок за Баварце - Алкантара се поново повредио, у пријатељској утакмици за репрезентацију. Опет је проблем десно колено и неће га бити три до четири недеље.

Новинари "Билда" бацили су све на папир - Бајерн га је платио 25 милиона евра и дао му је годишњу плату осам милииона (за четворогодишњи уговор). То значи да је за сада у њега уложио 45 милиона евра у 2,5 године. У том периоду одиграо је 55 утакмица. Рачуница каже ово: Бајерн је сваку његову утакмицу платио чак 800.000 евра!

Тренеру Пепу Гвардиоли, који је силно желео да га доведе у Бајерн (и успео), није био на располагању чак 458 дана односно чак 90 утакмица. Испада да је одиграо тек трећину утакмица.

Ако зла коб настави да га прати, тешко да ће Бајерн имати интереса да га плаћа...

Коментари / 0

Оставите коментар