Plaćaju ga 800.000 evra po utakmici?! Koga to?! Evo...

Verovali ili ne, ali tako kaže matematika! Pročitajte o kojem igraču i o kojem klubu je reč.

Fudbal 21.11.2015 | 10:00
Plaćaju ga 800.000 evra po utakmici?! Koga to?! Evo...

Tijago Alkantara je na leto 2013. godine došao u Bajern. Ovaj supertalentovani španski fudbaler sa brazilskim genima i izdanak Barselonine škole, došao je u redove nemačkog giganta uz obostrano velika očekivanja, ali...

On je jedan u nizu fudbalera koji je podložan povredama i to prilično ozbiljnim i čestim.

Alkantara (24) je krajem februaru 2014. godine zadobio tešku povredu - povredu prednjih ukrštenih ligamenata. Oporavljao se čitavu godinu i na teren se vratio u aprilu 2015. godine i odigrao je nekoliko utakmica u finišu sezone.

A ovih dana novi šok za Bavarce - Alkantara se ponovo povredio, u prijateljskoj utakmici za reprezentaciju. Opet je problem desno koleno i neće ga biti tri do četiri nedelje.

Novinari "Bilda" bacili su sve na papir - Bajern ga je platio 25 miliona evra i dao mu je godišnju platu osam miliiona (za četvorogodišnji ugovor). To znači da je za sada u njega uložio 45 miliona evra u 2,5 godine. U tom periodu odigrao je 55 utakmica. Računica kaže ovo: Bajern je svaku njegovu utakmicu platio čak 800.000 evra!

Treneru Pepu Gvardioli, koji je silno želeo da ga dovede u Bajern (i uspeo), nije bio na raspolaganju čak 458 dana odnosno čak 90 utakmica. Ispada da je odigrao tek trećinu utakmica.

Ako zla kob nastavi da ga prati, teško da će Bajern imati interesa da ga plaća...

Komentari / 0

Ostavite komentar