Стојковић: Повлачим се послије СП! Ког, болан, СП?!

Голман српске репрезентације јадикује да тешко преживљава неуспехе "орлова" и поручује да ће после Светског купа 2018. "дићи сидро". Стојковић само није прецизирао шта га чини тако оптимистичним да ће Србија отићи у Русију?

Фудбал 21.11.2015 | 18:40
Стојковић: Повлачим се послије СП! Ког, болан, СП?!

Владимир Стојковић каже да не спава од новог дебакла репрезентације Србије у Острави.

Иако се чинило да баш и није тако, пораз резултатом 1:4 од селекције Чешке веома му је тешко пао, као и осталим саиграчима из националног тима.

"Сигурно да је нама играчима јако тешко због сваког пораза. Само ја знам колико непроспаваних ноћи имам иза себе због пораза репрезентације. Али навикао сам...", прво је за "Ало" изјавио Стојковић.

Чувар мреже "орлова" веома добро зна где не штима у тиму, ко је крив и који је прави пут, али постоји само један проблем - теорија се зна, али се то не показује у пракси.

"Свестан сам да нам не иде већ неколико година. Мењали су се селектори, играчи, долазили су 'орлићи', било је подмлађивања, али није било резултата. Проблем постоји и треба га лоцирати и решити. Што се мене тиче, спреман сам и даље да браним за Србију. Досад сам прелазио све препреке и побеђивао проблеме, тако да нећу одустати. Играчи и навијачи треба да живе и дишу као један. Ми играчи да гинемо за репрезентацију на терену, а навијачи да нас подрже", издекламовао је као песмицу Владимир.

Србији већ годинама не иде. После лоших резултата у квалификацијама, пропустиће четврто Европско првенство у низу, а после очаја у Острави у ФСС су најавили и озбиљне резове у репрезентатицији.

Да ли ће Стојковић бити на том списку "отписаних"? Судећи према његовом (нереалном) оптимизму, он не само да очекује да буде и даље у саставу "орлова", већ истиче да ће играти и на Мундијалу у Русију 2018. године и наглашава да ће после тог такмичења завршити репрезентативну каријеру!

Можда он зна нешто што ми не знамо...

"Идемо у Русију на Светско првенство, оптимиста сам, тек после тога ћу да се повучем. Да није било јефтиних трикова Албанаца, победили бисмо и њих, и Данце, и све би било другачије, пласирали бисмо се на ЕУРО у Француској. Пад је кренуо од Албаније у Београду, али нема изговора. Верујем да ћемо после свих проблема из свега изаћи још јачи", закључио је Стојковић.

"А како си се вратио у Београд? Немам коментар!"

У последње време после очајних резултата много је замерки на рачун репрезентативаца Србије. Некима смета што национални дрес користе за личну промоцију, не залажу се максимално, окупљања користе за заједничке проводе и одласке у клубове и на сплавове, а кап која је "прелила чашу" био је повратак 15 играча из Остраве приватним авионома, упркос чартер лету који је ФСС организовао до Београда. Наводно су играчи, међу којима је био и Стојковић, по цени од 6.000 евра, вратили такође у Београд, али у приватној режији, а један од њих је одмах после тога виђен и у престоничкој кафани. Стојковић није желео да прича о томе.

"Немам коментар. Не бих причао ништа везано за поменуту тему", остао је без речи популарни Стојке.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

21.11.2015 17:59

Распустити их све. И фудбалски савез и А репрезентацију. Узети комплетну младу екипу која је била првак свијета и њу прекомандовати у А тим заједно са струцним стабом. Расписати изборе за фудбалски савез уз услов да се не мозе кандидовати нико ко је старији од 4о година и који је у органима фудбалског савеза на било којем нивоу дузе од 8 година,тј.од два мандата. Поцети са овим,па ваљда це то дати неке резултате?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цвијетин

21.11.2015 20:40

Овај је све подркао.

ОДГОВОРИТЕ