Stojković: Povlačim se poslije SP! Kog, bolan, SP?!

Golman srpske reprezentacije jadikuje da teško preživljava neuspehe "orlova" i poručuje da će posle Svetskog kupa 2018. "dići sidro". Stojković samo nije precizirao šta ga čini tako optimističnim da će Srbija otići u Rusiju?

Fudbal 21.11.2015 | 18:40
Stojković: Povlačim se poslije SP! Kog, bolan, SP?!

Vladimir Stojković kaže da ne spava od novog debakla reprezentacije Srbije u Ostravi.

Iako se činilo da baš i nije tako, poraz rezultatom 1:4 od selekcije Češke veoma mu je teško pao, kao i ostalim saigračima iz nacionalnog tima.

"Sigurno da je nama igračima jako teško zbog svakog poraza. Samo ja znam koliko neprospavanih noći imam iza sebe zbog poraza reprezentacije. Ali navikao sam...", prvo je za "Alo" izjavio Stojković.

Čuvar mreže "orlova" veoma dobro zna gde ne štima u timu, ko je kriv i koji je pravi put, ali postoji samo jedan problem - teorija se zna, ali se to ne pokazuje u praksi.

"Svestan sam da nam ne ide već nekoliko godina. Menjali su se selektori, igrači, dolazili su 'orlići', bilo je podmlađivanja, ali nije bilo rezultata. Problem postoji i treba ga locirati i rešiti. Što se mene tiče, spreman sam i dalje da branim za Srbiju. Dosad sam prelazio sve prepreke i pobeđivao probleme, tako da neću odustati. Igrači i navijači treba da žive i dišu kao jedan. Mi igrači da ginemo za reprezentaciju na terenu, a navijači da nas podrže", izdeklamovao je kao pesmicu Vladimir.

Srbiji već godinama ne ide. Posle loših rezultata u kvalifikacijama, propustiće četvrto Evropsko prvenstvo u nizu, a posle očaja u Ostravi u FSS su najavili i ozbiljne rezove u reprezentaticiji.

Da li će Stojković biti na tom spisku "otpisanih"? Sudeći prema njegovom (nerealnom) optimizmu, on ne samo da očekuje da bude i dalje u sastavu "orlova", već ističe da će igrati i na Mundijalu u Rusiju 2018. godine i naglašava da će posle tog takmičenja završiti reprezentativnu karijeru!

Možda on zna nešto što mi ne znamo...

"Idemo u Rusiju na Svetsko prvenstvo, optimista sam, tek posle toga ću da se povučem. Da nije bilo jeftinih trikova Albanaca, pobedili bismo i njih, i Dance, i sve bi bilo drugačije, plasirali bismo se na EURO u Francuskoj. Pad je krenuo od Albanije u Beogradu, ali nema izgovora. Verujem da ćemo posle svih problema iz svega izaći još jači", zaključio je Stojković.

"A kako si se vratio u Beograd? Nemam komentar!"

U poslednje vreme posle očajnih rezultata mnogo je zamerki na račun reprezentativaca Srbije. Nekima smeta što nacionalni dres koriste za ličnu promociju, ne zalažu se maksimalno, okupljanja koriste za zajedničke provode i odlaske u klubove i na splavove, a kap koja je "prelila čašu" bio je povratak 15 igrača iz Ostrave privatnim avionoma, uprkos čarter letu koji je FSS organizovao do Beograda. Navodno su igrači, među kojima je bio i Stojković, po ceni od 6.000 evra, vratili takođe u Beograd, ali u privatnoj režiji, a jedan od njih je odmah posle toga viđen i u prestoničkoj kafani. Stojković nije želeo da priča o tome.

"Nemam komentar. Ne bih pričao ništa vezano za pomenutu temu", ostao je bez reči popularni Stojke.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

21.11.2015 17:59

Raspustiti ih sve. I fudbalski savez i A reprezentaciju. Uzeti kompletnu mladu ekipu koja je bila prvak svijeta i nju prekomandovati u A tim zajedno sa strucnim stabom. Raspisati izbore za fudbalski savez uz uslov da se ne moze kandidovati niko ko je stariji od 4o godina i koji je u organima fudbalskog saveza na bilo kojem nivou duze od 8 godina,tj.od dva mandata. Poceti sa ovim,pa valjda ce to dati neke rezultate?!

ODGOVORITE
Name

Cvijetin

21.11.2015 20:40

Ovaj je sve podrkao.

ODGOVORITE