Божић: Морамо се изборити с притиском!

Тренер Партизана Петар Божић рекао је да његова екипа мора да се избори са притиском, а да добри моменти на утакмицама дају веру да је тим на добром путу.

Кошарка 20.11.2015 | 12:20
Божић: Морамо се изборити с притиском!

Црно-бели су последњи на табели АБА лиге са скором 3/7, док наредни противник, словеначки Тајфун, има победу више.

Михајло Андрић ће због повреде стопала морати да мирује и потом постепено уводи у тренинг, док Едо Мурић полако почиње да ради са екипом и у завршној фази је опоравка од повреде рамена.

"Позиција на табели нас обавезује да нам је свака утакмица најважнија. Мораћемо да се изборимо са притиском и одиграмо агресивно и прескочимо тешку препреку која је пред нама. Сви добри моменти, који постоје, дају веру да смо на добром путу. Притисак се подразумева у Партизану, али је појачан чињеницом да смо последњи на табели. Али, са тиме морамо да се изборимо", рекао је Божић.

Партизан ће у петак од 17 часова дочекати Тајфун у 11. колу Јадранске лиге.

"Опште је позната ситуација у клубу, када су се промене издешавале, колико је реално времена да се екипа окупи, а код нас је то било много касно. Екипа је комплетирана у ходу, што још није завршено. Због свега тога је, између осталог, и резултат овакав. Верујем да ће се овај рад временом исплатити и да ће се преокренути ситуација јер много утакмица смо изгубили једним кошем", казао је Божић.

Тренер Партизана је навео да му значи подршка коју је добио од председника клуба Николе Пековића и потпредседника Мирослава Берића.

"Свесни смо колико је тешка ситуација у Партизану и колико је тешко за кратко време правити резултате. Постоји план и стратегија и уз напоре верујемо да ће се то временом исплатити", додао је тренер црно-белих.

Кошаркаш Партизана Андрија Милутиновић позвао је навијаче да наставе да подржавају његову екипу.

"Тајфун ће бити веома мотивисан, али и ми имамо мотивацију. Желимо да реагујемо после пораза у Задру и наставимо са добрим играма код куће. Порази на једну лопту нам дају додатну мотивацију да још јаче тренирамо и на утакмицама исправљамо ствари", рекао је Милутиновић.

Коментари / 0

Оставите коментар