Видео: НБА памти "Бијелу чоколаду"!

НБА обележио је у среду 40. рођендан једног од најспецифичнијих играча који су икад играли у овој лиги – Џејсона Вилијамса.

Кошарка 21.11.2015 | 17:00
Видео: НБА памти "Бијелу чоколаду"!

Вилијамс је 2011. године завршио каријеру током које је играо за Сакраменто Кингсе, Мемфис Гризлисе, Мајами Хит и Орландо Меџик.

Посебан печат оставио је као плејмејкер Кингса, где је као руки блистао асистиравши легендама Крису Веберу, Предрагу Стојаковићу и Влади Дивцу.

Остаће упамћен као један од класичних "баскеташа с улице", и ретких белаца, који је спектакуларним асистенцијама залудео НБА.

Његов дрес са бројем 55 у Сакраменту био је један од најпродаванијих у целој НБА, да би 2006. освојио титулу са Мајамијем.

Током каријере постигао је 8.296 поена (10,5 по мечу) уз 4,611 асистенција (5,9) и 933 украдене лопте (1,2).

Још на колеџу на Универзитету Флорида имао је проблема због конзумирања марихуане, што је наставио и у НБА.

Због повреда је после само десет година у НБА најавио пензију, али се вратио после годину дана паузе и одиграо две сезоне за Орландо.

Познат је по надимцима "Џеј Вил", "Џеј Даб" и "Бела чоколада", који му је у руки сезони дала Стефани Шепард, асистенткиња портпарола Кингса. Карактеристичан је и по тетоважи на прстима "Wхитебоy".

Велики је пријатељ са Шекилом О'Нилом, због чега је Хит у лето 2005. направио трејд у који су била укључена још четири тима са укупно 13 играча, како би их спојио на Флориди.

Уживајте у вансеријском таленту Џејсона Вилијамса:

Коментари / 0

Оставите коментар