Video: NBA pamti "Bijelu čokoladu"!

NBA obeležio je u sredu 40. rođendan jednog od najspecifičnijih igrača koji su ikad igrali u ovoj ligi – Džejsona Vilijamsa.

Košarka 21.11.2015 | 17:00
Video: NBA pamti "Bijelu čokoladu"!

Vilijams je 2011. godine završio karijeru tokom koje je igrao za Sakramento Kingse, Memfis Grizlise, Majami Hit i Orlando Medžik.

Poseban pečat ostavio je kao plejmejker Kingsa, gde je kao ruki blistao asistiravši legendama Krisu Veberu, Predragu Stojakoviću i Vladi Divcu.

Ostaće upamćen kao jedan od klasičnih "basketaša s ulice", i retkih belaca, koji je spektakularnim asistencijama zaludeo NBA.

Njegov dres sa brojem 55 u Sakramentu bio je jedan od najprodavanijih u celoj NBA, da bi 2006. osvojio titulu sa Majamijem.

Tokom karijere postigao je 8.296 poena (10,5 po meču) uz 4,611 asistencija (5,9) i 933 ukradene lopte (1,2).

Još na koledžu na Univerzitetu Florida imao je problema zbog konzumiranja marihuane, što je nastavio i u NBA.

Zbog povreda je posle samo deset godina u NBA najavio penziju, ali se vratio posle godinu dana pauze i odigrao dve sezone za Orlando.

Poznat je po nadimcima "Džej Vil", "Džej Dab" i "Bela čokolada", koji mu je u ruki sezoni dala Stefani Šepard, asistentkinja portparola Kingsa. Karakterističan je i po tetovaži na prstima "Whiteboy".

Veliki je prijatelj sa Šekilom O'Nilom, zbog čega je Hit u leto 2005. napravio trejd u koji su bila uključena još četiri tima sa ukupno 13 igrača, kako bi ih spojio na Floridi.

Uživajte u vanserijskom talentu Džejsona Vilijamsa:

Komentari / 0

Ostavite komentar