Лондон: Роџер добио Кеија, Новак на сет од Надала!

Роџер Федерер је остварио и трећу победу на АТП тур финалу у Лондону. Швајцарац је после Томаша Бердиха и Новака Ђоковића био бољи и од Јапанца Кеја Нишикорија, 7:5, 4:6, 6:4, па се као првопласирани у групи "Стен Смит" пласирао у полуфинале завршног турнира сезоне.

Тенис 19.11.2015 | 17:40
Лондон: Роџер добио Кеија, Новак на сет од Надала!

Овај резултат значи да је Новаку Ђоковићу потребан сет у вечерашњем сусрету са Томашом Бердихом како би прошао даље и обезбедио меч вероватно са Рафаелом Надалом.

У првом сету, виђено је чак пет брејкова. Прво је Федерер повео са 3:1, да би одмах потом узвратио Јапанац и серијом од три узастопна гема успео да преокрене на 3:4.

Међутим, Федерер се није дао, успео је одмах да узврати изгубљено и добивши четири наредна гема стигне до почетног сета после 50 минута игре.

Чини се да је Швајцарац имао далеко више посла него у прва два меча. Нишикори је успео да се врати у меч у наредном сету иако је поново био у заостатку. Изгледало је да је Федерер имао конце меча у својим рукама, нарочито када је повео уз брејк са 3:1, али Јапанац се није предавао.

Узвратио је у седмом гему другог сета смањивши на 4:3, и уз три наредна гема успео је да врати равнотежу и потпуну неизвесност по питању победника.

У сету одлуке, Федерер је направио брејк у четртом гему за 3:1, али је на 4:2 Јапанац опет узвратио и смањио на 4:3. Када се чинило да ће поново доћи до драме, Федерер је успео да дода гас и после 133 минута заврши дуел.

Вечерас ће у овој групи играти Новак Ђоковић и Томаш Бердих.

Коментари / 0

Оставите коментар