London: Rodžer dobio Keija, Novak na set od Nadala!

Rodžer Federer je ostvario i treću pobedu na ATP tur finalu u Londonu. Švajcarac je posle Tomaša Berdiha i Novaka Đokovića bio bolji i od Japanca Keja Nišikorija, 7:5, 4:6, 6:4, pa se kao prvoplasirani u grupi "Sten Smit" plasirao u polufinale završnog turnira sezone.

Tenis 19.11.2015 | 17:40
London: Rodžer dobio Keija, Novak na set od Nadala!

Ovaj rezultat znači da je Novaku Đokoviću potreban set u večerašnjem susretu sa Tomašom Berdihom kako bi prošao dalje i obezbedio meč verovatno sa Rafaelom Nadalom.

U prvom setu, viđeno je čak pet brejkova. Prvo je Federer poveo sa 3:1, da bi odmah potom uzvratio Japanac i serijom od tri uzastopna gema uspeo da preokrene na 3:4.

Međutim, Federer se nije dao, uspeo je odmah da uzvrati izgubljeno i dobivši četiri naredna gema stigne do početnog seta posle 50 minuta igre.

Čini se da je Švajcarac imao daleko više posla nego u prva dva meča. Nišikori je uspeo da se vrati u meč u narednom setu iako je ponovo bio u zaostatku. Izgledalo je da je Federer imao konce meča u svojim rukama, naročito kada je poveo uz brejk sa 3:1, ali Japanac se nije predavao.

Uzvratio je u sedmom gemu drugog seta smanjivši na 4:3, i uz tri naredna gema uspeo je da vrati ravnotežu i potpunu neizvesnost po pitanju pobednika.

U setu odluke, Federer je napravio brejk u četrtom gemu za 3:1, ali je na 4:2 Japanac opet uzvratio i smanjio na 4:3. Kada se činilo da će ponovo doći do drame, Federer je uspeo da doda gas i posle 133 minuta završi duel.

Večeras će u ovoj grupi igrati Novak Đoković i Tomaš Berdih.

Komentari / 0

Ostavite komentar