Упозорење Москве црногорском режиму

Москва је озбиљно забринута због курса Црне Горе према убрзаној интеграцији у Сјеверноатлантску алијансу, казао је замјеник амбасадора Русије у Црној Гори, Владимир Гурко.

Регион 19.11.2015 | 22:54
Упозорење Москве црногорском режиму

Саопштење преносимо у цјелости:

Механичко проширење Сјеверноатлнтске алијансе према Истоку, које не узима у обзир интересе свих држава евроазијске заједнице, већ је довело и наставља доводити до ставрања нових линија подјела, гаји психологију и обнавља стереотипе хладног рата.

Користећи фактор спољашње пријетње са Истока, НАТО покушава да се истури на политичку авансцену европске безбједности, доказати да само Алијанса може да обезбједи стабилност. Видимо да оне земље, које ступају у блок одмах покушавају да пробају за себе улогу бочних „држава близу фронта“, за које је потербна посебна заштита.

Дакле, проширење Сјеверноатлантске алијансе је , у ставри, везано за тражење спољашњег непријатеља те је усмјерено на реконструисање „гвоздене завјесе“ у Европи, што је у супротности са самом идејом формирања нове архитектуре безбједности, која би омогућила стварање недјељиве безбједности за све.

С обзиром на наведено у Москви су озбиљно забринути због курса Црне Горе према убрзаној интеграцији у Сјеверноатлантску алијансу. Сматрамо да ступање Црне Горе у овај војно-политички савез може не само нанијети озбиљну дугорочну штету традиционално пријатељском руско-црногорским односима, већ и довести у питање комплетан рад по формирању општеевропске архитектуре безбједности. Позивамо да се још једном одмјере све „предности“ и „мане“ исхитреног приступање Црне Горе Алијанси.

Извор: ИН4С

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Цезар

19.11.2015 20:47

За шаку долара, то јест 15% Мило и Миле ће продати и родјену матер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рити

20.11.2015 06:45

О чему овај рујо и кога он савјетује, свака част Црној Гори цјело балкан треба да сто прије удзе у НАТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

20.11.2015 10:30

А шта ће то издобрити ако Балкан удје у НАТО. Хоће ли то гарантовати сигурност од терористичких напада као недавно у Турској, прекјуче у Паризу и јуче у Сарајеву?

Name

Ана

20.11.2015 19:08

КАКАВ НАТО, АМЕРИКА ЈЕ НАЈВЕЋЕ ЗЛО ЧОВЈЕЧАНСТВА. СА ЊИМА СЕ НЕ ИДЕ НИ У ЦРКВУ. ТЕРОРИЗАМ ЈЕ АМЕРИКА ПРОИЗВЕЛА И САД ИСПАШТАМО ПОСЉЕДИЦЕ, А И РАТ У ЈУГОСЛАВИЈИ ЈЕ ДЈЕЛО АМЕРИКЕ. ТОЛИКО ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ КО И ШТА ЈЕ АМЕРИКА. НЕКА АМЕРИКАНЦИ ИДУ У СВОЈУ АМЕРИКУ, А НЕ У ЦРНУ ГОРУ. МИЛА ПОД ХИТНО ПРОТЈЕРАТИ ИЗ ДРЖАВЕ КОЈА НИЈЕ НИ БЛИЗУ ЈЕДНОГ КИНЕСКОГ СЕЛА.

ОДГОВОРИТЕ