Сарајевски Имам: Цинкајте псе пакла

Сарајевски имам Мухамеф еф. Велић је на свом Фацебоок профилу коментарисао синоћње двоструко убиство у Рајловцу.

Босна и Херцеговина 19.11.2015 | 13:22
Сарајевски Имам: Цинкајте псе пакла

"Већ дуго времена се воде прљави (братоубилачки) ратови на Блиском истоку, многи су ту своје прсте умијешали и руке окрвавили, Израел такође већ дуго времена терорише Палестинце, у градовима и државама око нас готово сваке седмице пуцају бомбе и људи се разносе убијајући на стотине недужних људи итд. Пријети се и нашој домовини и нашим градовима на исти начин. Те пријетње нису уопште безазлене и штавише - стварне су. Ако ИДИЛ упути такву пријетњу и нашој домовини, то значи да имају регрутоване људе за свој прљави наум. Нажалост, то се почиње и доказивати", написао је Мухамед еф. Велић на свом Фацебоок профилу.

Поручио је како смо сви "пастири" и да је свако одговоран за своје стадо.

"Исто као што требате, због добра у друштву, цинкати дилере, који дрогу дијеле и продају, тако требате цинкати и све оне који вам нуде лажне инстант карте и пречице за Џенет. То су они за које не постоје никакве светиње. Који руше богомоље, спаљују живе људе/заробљенике и убијају недужне људе и дјецу. Који руше мир и селам. То су џехенемски (џехеннем/пакао) пси. Ти духовни дилери су опаснији од било којих других дилера. Цинкајте их, јавно, свима нама, гласно и храбро, и свакога који се упеца на њихову погану удицу - разбејаните, откријте га, да га покушамо спасити. Морамо схватити да је ситуација крајње озбиљна и тако се морамо понашати. Наравно, без страха и панике", додао је.

Подсјећамо, синоћњи напад и убиство два војника Оружаних снага БиХ у Рајловцу квалификовано је као дјело тероризма, а даљом истрагом биће утврђене све околности везане за починиоца овог кривичног дјела, његове евентуалне помагаче, као и мотив.

Починилац убиства, Енес Омерагић је након што је усмртио двије особе, себи одузео живот.

Извор: Клиx.ба